Teknoloji

Twitter Donald Trump ile farklı bir yoldan mücadele ediyor

Twitter Donald Trump ile farklı bir yoldan mücadele ediyor

Twitter, bir paylaşımı ABD Başkanı Donald Trump tarafından da retweet edilen, ancak büyük ölçüde komplo teorileriyle dolu olan bir hesabı askıya aldı. Twitter’ın bu hareketi Trump’ın retweet’inden kısa bir süre sonra yapması, süreci biraz daha ilginç hâle getirdi.

“LYNN THOMAS” adı altında faaliyet gösteren hesabın, Twitter’ın hizmet koşullarını ihlâl ettiği gerekçesiyle askıya alındığı belirtildi. Hesabın, “Tartışmaları büyütmek veya bozmak için birden fazla hesap kullanılamaz” kuralına aykırı hareketten dolayı kapatıldığı ifade edildi. Twitter böylelikle ikinci kez Trump’ın retweet ettiği bir hesabı cezalandırmış oldu. Mikro blog servisinin bu yaklaşımı, farklı bir mücadele türü olarak değerlendirilebilir.

LYNN THOMAS isimli hesabın Donald Trump tarafından retweet edilen tweet’i şu şekildeydi: “SEÇİMLERİMİZE MÜDAHALE EDEN SADECE DEMOKRATLARDIR. SEÇMEN KİMLİK KARTINA NEDEN ŞİDDETLE KARŞI ÇIKTIKLARINI SANIYORSUNUZ?”

Tweete “Demokratlar Amerika’nın gerçek düşmanlarıdır” yazan renkli bir görsel de eşlik ediyordu.

The Daily Beast‘in haberine göre, kapatılan hesap komplo teorileri yaymak için de kullanılıyordu. Hesaptaki paylaşımlarda, Demokratların çocukları öldürdüğü ve beyin epifizlerini çaldığı gibi “deli saçması” iddialar da gündeme getiriliyordu.

Donald Trump, bir süre önce de Amerikan muhafazakar camiasından haberler paylaşan Regean Battalion sitesinin hesabını taklit eden bir hesabın tweet’ini retweet etmişti. Söz konusu hesap, bu retweet’ten kısa bir süre sonra taklitçilik gerekçesiyle kapatılmıştı.

Twitter Donald Trump gibi ünlülerin yanlışlarını gizleyecek

Twitter, Donald Trump gibi popüler hesapların kurallara aykırı paylaşımlarını gizleyeceğini geçtiğimiz ay açıklamıştı. Buna göre, kurallara aykırı paylaşımlar gri renkle gizlenecek ve yanına bir “Görüntüle” butonu eklenecek. Şirket bu politikayı uygulamaya başlasa da, henüz sıra Trump’a gelmemiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER