Teknoloji

“Twitter’ın CEO’su kim?” sorusuna Elon Musk yanıtını veren resmi belge

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk pazar akşamı Twitter’da CEO’nun kim olduğu konusunda herhangi bir fikri olmadığına dair tweet atmış olsa da, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) gönderilmiş olan imzalanmış bir doküman, şirketin tepe yöneticisinin kim olduğuna dair şüpheleri ortadan kaldırıyor. Evet, Twitter CEO’su Elon Musk.

Bu kamu onayı, Musk’ın 4 Nisan’da ilk kez sunduğu bir belgede yapılan 13. ve muhtemelen en son değişikliğin bir parçası. Musk, o zamanlar Twitter’ın mevcut hisselerinin yüzde 9’dan fazlasının birkaç ay içinde satın alınacağına dair bir bilgilendirmeyi de yapmıştı. SEC’e gönderilen en son belgede ise 13’üncü iterasyon aşağıdaki Türkçeleştirilmiş ifadeleri içeriyor ve Musk’ı “Raporlayan Kişi”, yani sorumlu kişi olarak nitelendiriyor:

Bu Çizelge 13D, ilk olarak Elon Musk (“Raporlayan Kişi”) tarafından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 5 Nisan 2022’de hisse başına 0.000005 nominal değerli Adi Hisse Senedi (“Adi Hisse Senedi”) ile ilgili olarak sunulan 13D Çizelgesini değiştirir. 11 Nisan 2022, 14 Nisan 2022, 21 Nisan 2022, 26 Nisan 2022, 27 Nisan 2022, 5 Mayıs 2022’de değiştirilen Twitter, Inc. (“İhraççı” veya “Twitter”). , 25 Mayıs 2022, 6 Haziran 2022, 8 Temmuz 2022, 30 Ağustos 2022, 9 Eylül 2022 ve 4 Ekim 2022 (topluca, bu değişiklik dahil, “Tablo 13D”). Burada kullanılan ancak tanımlanmayan büyük harfle yazılmış terimler, 13D Çizelgesi’nde bu terimlere verilen anlamlara sahiptir.

Raporlayan Kişi, Birleşme sonrası Şirketin İcra Kurulu Başkanıdır.

Musk, dost girişim kapitalistlerinden oluşan bir yatırımcı yelpazesi ve CNBC’nin belirttiğine göre, Tesla’da otomatik pilot üzerinde çalıştığı sırada görevlerinden alınarak Twitter’a yönlendirilen küçük bir Tesla mühendisleri ordusu ile birlikte, son birkaç gündür mevcut Twitter yöneticilerini kovmak ve getirdiği mühendislere görevler vermekle meşgul. Ayrıca bu son günlerdeki mesai, Vine’ın kaynak kodunu yeniden inceleyip ona hayat verilip verilemeyeceğine bakmak ve kısa bir süre içinde ayda 19,99 ABD dolar ücrete sahip olacak premium hesap doğrulama hizmeti oluşturmaya çalışmak gibi arayışları da içeriyor.

Twitter’ın sahiplik durumuna baktığımızda, Musk’ın yanında tabii ki, başka isimler var. Şirketin şu anda borçlu olduğu bankaların ötesinde, ek belgeler; Twitter’ın kurucu ortaklarından olan ve iki kez CEO’luk görevi üstlenen, aynı zamanda Musk’ın mesajlaşma arkadaşı olan Jack Dorsey’nin de hisselerini yeni çatı şirkete aktardığını gösteriyor. Musk’ın mesajlaşma arkadaşı sıra Twitter’ın kurucu ortağı ve iki kez eski CEO Jack Dorsey’in yuvarlandığını gösteriyor.

Listede başka özel yatırımcılar da var, ancak görünüşe göre hiçbiri Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding Company ve Prens Alwaleed bin Talal’ın özel ofisi kadar Twitter’a sahip değil. ABD Senatörü Chris Murphy’nin ABD’deki Yabancı Yatırım Komitesi’nin (CFIUS) anlaşması ulusal güvenlik incelemesi talebini teşvik eden de bu katılım oldu.

İLGİLİ HABERLER