Manşetler

Twitter mavi tik sahipliğini ücretli yapmayı planlıyor

twitter mavi tik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk mesaisine hızlı bir başlangıç yapmıştı. Şirketin üst düzey yöneticilerinin işine son veren Musk, çalışanlara ültimatom niteliğinde yeni bir görev verdi. Twitter mavi tik sahipliğini ücretli hâle getirecek ve bunun için fazla zaman kaybetmeyecek.

Burada Musk’ın istediği değişim, Twitter’ın ücretli abonelik servisi Twitter Blue aracılığıyla gerçekleştirilecek. 4.99 dolar karşılığında abone oluna Twitter Blue ile kullanıcılar tweet düzenleme gibi ekstra özelliklerden yararlanabiliyor. Gelen haberlere göre, şirket Blue aboneliğinin fiyatını artırarak aynı zamanda hesap onaylama gibi özellikleri de buraya dahil etmeyi planlıyor.

Twitter’ın Blue aboneliğinin fiyatını 19.99 dolara çıkarmayı planladığı belirtiliyor. Buna ek olarak, mavi tik sahibi mevcut kullanıcılara Twitter Blue abonesi olmaları için 90 gün süre verileceği ve buna uyulmadığı takdirde kullanıcıların mavi tiklerini kaybedeceği söyleniyor. Proje üstünde çalışanlara 7 Kasım’a kadar süre tanındığı ve özellik hazır hâle gelmediği durumunda ekibin kovulacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Elon Musk Twitter’ın sahibi olmadan önce yaptığı açıklamalarda hesap onaylama ve botlarla mücadele gibi konularda farklı bir yaklaşımı benimseyeceğinin sinyalini daha önce vermişti. Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Tüm onaylama süreci değişiyor” ifadesini kullandı.

Twitter mavi tik süreci dışında başka değişimlerden de geçiyor. Hesabından çıkış yapan kullanıcılar için ana sayfa görünümünü değiştiren Musk, yakın zamanlarda Twitter’ın kod tabanına katkı sağlamayan çalışanların da işine son vermeyi planlıyor. Tesla’dan çok sayıda mühendisi danışman olarak Twitter’a getirdiği öğrenilen Musk’ın görevlendirdiği kişilerin geçtiğimiz perşembe gününden bu yana mikro blog servisinin genel merkezinde uzun mesailer yaptığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER