Teknoloji

Twitter büyüme hedefinin altında kaldı

elon musk twitter

Twitter, çiçeği burnunda CEO’su Parag Agrawal’ın yönetiminde ilk çeyrek raporunu paylaştı. Parasallaştırılabilir günlük aktif kullanıcı sayısı bir yıl önceye göre yüzde 13 oranında artarak 217 milyona çıktı. Ancak bu sayı bazı analistlerin beklediği 218.6 milyon sayısının altında kaldı. Twitter’ın toplam geliri ise yıllık bazda yüzde 37’lik artışla 5.08 milyar dolara ulaştı.

Tüm oklar doğru yönü gösteriyor gibi görünse de, büyüme Twitter’ın belirlediği hedefin altında kaldı. Mikro blog servisi, 2023’ün sonu itibarıyla parasallaştırılabilir günlük aktif kullanıcı sayısını 315 milyona taşımayı hedefliyor. Büyüme bu hızla devam ettiği takdirde Twitter’ın hedefine ulaşması pek olası görünmüyor.

Ancak Agrawal’ın karşılaştığı zorluklara rağmen, şirket daha önce koyduğu hedeflerden vazgeçmememişe benziyor. Twitter’ın finans şefi Ned Segal, 2023’ün dördüncü çeyreği itibarıyla parasallaştırılabilir günlük aktif kullanıcı sayısını 315 milyona çıkarma hedefinde bir değişiklik olmadığını belirtti.

Agrawal, göreve geldiğinde şirkette gelişim sürecini hızlandırma sözü vermişti. Tecrübeli yöneticinin kasım ayının sonlarında CEO koltuğuna oturmasının ardından önemli gelişmeler yaşanmıştı. Twitter’ın mesajlaşma platformu Quill’i satın alması, NFT profil fotoğraflarının desteklenmeye başlaması ve videolara otomatik altyazı eklenmesi bu gelişmeler arasında öne çıkıyor.

Jack Dorsey’in CEO’luğu bırakmasından önce de Twitter’da yeni ürünlerin çıkışı hızlanmıştı. Spaces’ı geliştirmek için yeni adımlar atan mikro blog servisi, Twitter Blue abonelik sevisini de hayata geçirmişti. Super Follows (Süper Takip) ve Bahşiş Kutusu gibi parasallaştırma özellikleri de geçtiğimiz yıl kullanıma sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER