Teknoloji

Twitter Blue abonelikleri bazı kural değişiklikleriyle yeniden açıldı

twitter sana özel

Elon Musk’ın Twitter‘da yönetimi devralmasının ardından mikro blog servisinde işler bir hayli karışmıştı. Önce çok sayıda çalışanla yollarını ayıran Musk, daha sonra da Twitter Blue aboneliğinin aylık ücretini 8 dolara çıkarmış ve Blue abonelerine mavi tik sahibi olma imkanı vermişti. Bu politika ünlü isimlerin ve şirketlerin hesaplarının taklit edilmesine neden olmuş ve kafa karışıklığının ardından Blue abonelikleri geçici olarak durdurulmuştu.

Mikro blog servisi, Blue’ya abone alımına bir dizi ertelemenin ardından yeniden başladı. Karakter sınırının 4000’e çıkarılması, yanıtlarda öncelik verilmesi ve yüzde 50 daha az reklam görülmesi gibi imkanlar barındıran Blue’ya abone olmak için gerekli koşullarda da değişikliğe gidildi. Artık doğrulanmış bir telefon numarası olmayan Twitter kullanıcıları Blue’ya abone olamayacak.

Buna ek olarak; son 30 gündür aktif olmayan veya son 7 gün içinde profil fotoğrafını, adını ya da kullanıcı adını değiştiren hesapların da Blue’ya kaydolmasına izin verilmeyecek. Profil fotoğrafı, isim veya kullanıcı adı değiştiren hesapların mavi tikinin de geçici olarak askıya alınacağını hatırlatmakta fayda var.

Twitter Blue ile tweet düzenleme ve daha uzun video yükleme imkanı da sunuluyor

Blue aboneleri tweet düzenleme ve daha uzun video yükleyebilme gibi imkanlardan da yararlanabiliyor. Ancak bu hesaplara abone olur olmaz mavi tik verilmeyeceğinin de altını çizmek gerekiyor. Elon Musk, Blue abonelerine mavi tiklerinin manuel olarak yürütülecek doğrulama sürecinin ardından verileceğini açıklamıştı.

Twitter Blue aboneliği için yukarıda da belirttiğimiz gibi 8 dolar ödemek gerekiyor. iOS işletim sistemli bir cihaz üzerinden Blue aboneliği başlatıldığında ise abonelik ücreti Apple’ın App Store komisyonu nedeniyle 11 dolara çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER