Teknoloji

Twitter’dan API erişimi için yeni plan: API Pro

twitter API Pro

Geliştiriciler için hazırlanan Twitter API Pro planının duyurusu yapıldı. Bu yeni plan, Twitter‘ın API erişimi için daha önce duyurduğu 100 dolarlık Basic (temel) plan ve fiyatı değişkenlik gösteren Enterprise planının arasında bir yere yerleşiyor. API Pro planının aylık fiyatı 5000 dolar olarak belirlendi. Şirketten yapılan açıklamada, bu planın hedef noktasında girişimlerin olduğu belirtildi.

Yeni Twitter API Pro planı, uygulama düzeyinde alınan bir milyon tweet’e ve gönderilen 300 bin tweet’e aylık erişim sağlıyor. Ayrıca gerçek zamanlı filtrelenmiş akışlar için uç noktalara hız sınırlı erişim (belirli parametrelere dayalı olarak tweet’lere canlı erişim) ve geçmiş tweet’lerin eksiksiz bir arşiv aramasını mümkün kılıyor. Son olarak, üç uygulama kimliği ve Twitter üzerinden giriş imkanını sunuyor.

Ancak 5000 dolarlık fiyat, API Pro ile 100 dolarlık Basic plan arasında büyük bir boşluk bırakıyor. Basic planın imkanları Pro plana kıyasla sınırlı kalsa da, aradaki fiyat uçurumunun fazlalığı nedeniyle pek çok geliştirici tercihini bu plandan yana kullanmak zorunda kalabilir.

Twitter API Pro planı geliştiricileri memnun etmedi

Geliştiriciler de Twitter’ın belirlediği fiyattan rahatsız gibi görünüyor. Birdy’nin geliştiricisi Maxime Dupré, Twitter’ın yeni planını şu sözlerle değerlendirdi: “Bu harika, ancak çoğu Twitter uygulamasını zaten kapattınız. Ayrıca 5000 dolar hâlâ çoğumuz için çok fazla. 1000 dolar mantıklı olabilir… ama yine de çok geç”. Twitter’ın yeni planının araştırmacılar için de pek anlamlı olmadığını söylemek gerekiyor.

Twitter API Pro öncesinde Basic ve Enterprise planlarının yanı sıra ücretsiz bir plan da duyurmuştu. Ancak bu planda sunulan imkanlar da oldukça sınırlı. Mikro blog servisinin API politikasındaki değişiklik nedeniyle daha önce Twitter’ın API desteğiyle çalışan pek çok uygulama için de yolun sonu gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER