Eğlence

Twitch 2020’de izlenme süresini neredeyse ikiye katladı

Twitch watch parties veri sızıntısı

Twitch için 2020 oldukça iyi geçti. Etkinliklerin çevrimiçi ortama taşınması ve insanların evlerinde kalması, Twitch’in işine fazlasıyla yaradı. Canlı yayın platformunun 2020’deki toplam izlenme süresi 17 milyar saate çıktı. Söz konusu süre, bir önceki yılın 9 milyar saatine göre yüzde 83’lük bir artış anlamına geliyor.

StreamElements ve Arsenal.gg imzalı rapora göre, söz konusu artış sadece Twitch’le sınırlı kalmıyor. Facebook Gaming ve YouTube Gaming’in de şimdiye kadarki en yüksek izlenme sürelerine ulaştığı görülüyor.

StreamElements CEO’su Doron Nir, her üç platformun da izleyici trafiğinin büyük ölçüde arttığını belirtti. Twitch’in üst üste üç ay boyunca önemli kilometre taşlarına ulaştığını söyleyen Nir, aralık ayında toplam izlenme süresinin 1.7 milyar saate çıktığını dile getirdi. YouTube Gaming’de toplam izlenme süresi 10 milyar saate ulaşırken, Facebook Gaming’in toplam izlenme süresi yüzde 166 oranında artışla 3,59 milyar saate çıktı.

Twitch Alexandria Ocasio-Cortez’in yayınıyla da dikkat çekmişti

Küresel koronavirüs salgını sayesinde oyun yayın platformları 2020’de şimdiye kadarki en iyi yıllarını yaşadı. Oyunlar ve internetin geri kalanı arasındaki sınırlar incelirken, Fall Guys ve Among Us gibi oyunların popülaritesi de bu platformlara yaradı.

Twitch için 2020’nin en önemli olaylarından birisi de ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’in platformun popüler isimleriyle birlikte Among Us oynaması olmuştu. Söz konusu yayın 435 bin izleyiciye ulaşmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER