ManşetlerTeknoloji

Turkcell üst yönetiminde büyük değişim

turkcell

Ekim ayının ortalarında Ali Taha Koç’un genel müdür koltuğuna oturduğu Turkcell, teknolojik ilerleme ve inovasyonu merkeze alarak organizasyon yapısında önemli değişikliklere gittiğini açıkladı. Şirket, KAP’a gönderdiği açıklamada belirttiği gibi, çeviklik ve yalınlığı artırmak adına genel müdür yardımcılıklarında yeniden yapılanmaya giderek, mevcut pozisyonlarda görev yapan yöneticilerin yerine yeni isimleri atadı.

Kurumsal ve Ev Satış, Bireysel Satış, Pazarlama, Dijital Servisler ve Çözümler, Strateji ve Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcılıkları pozisyonları kaldırıldı ve bu görevleri yürüten yöneticiler görevlerinden ayrıldı. Yeni yapılanma ile Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevine daha önce Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal getirilirken, Pazarlama ve Dijital Servisler Genel Müdür Yardımcılığına Murat Akgüç atandı.

Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Erkan Durdu vekaleten atanırken, Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Vehbi Çağrı Güngör’ün getirilmesi dikkat çekti. Hukuk ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise Ali Uysal’ın atanmasıyla, hukuk alanında güçlü bir ismin yönetim kadrosuna katıldığı görüldü.

Murat Akgüç, 20 yılı aşkın süredir iş geliştirme, teknoloji, telekomünikasyon, strateji, dijital inovasyon ve girişim sermayesi alanlarında geniş bir deneyime sahip. Boğaziçi Üniversitesi ve Rotterdam School of Management’ta eğitim alan Akgüç, Osmanlı Bankası’nda başladığı profesyonel kariyerine, Hollanda Credit Europe Bankası’nda devam etmiş ve Türkiye’ye dönüşünde medya ve oyun sektörlerinde üst düzey yöneticilik yapmıştır. Türkiye Varlık Fonu’nda önemli görevler üstlenen Akgüç, Türk Telekom’un satın alınması ve Türkiye Teknoloji Fonu – TTF gibi projelerde liderlik etmiştir.

Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu ve Georgia Institute of Technology’den doktora derecesine sahip bir isim. Akademik kariyerine AGÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak devam eden Güngör, 5G ve ötesi haberleşme teknolojileri, mobil haberleşme, nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi alanlarda uzman. Araştırmaları birçok prestijli kurum tarafından desteklenen Güngör, 100’ün üzerinde makaleye imza atmış bir bilim insanı.

Ali Uysal ise hukuk alanında kariyerine avukat olarak başlamış, SunExpress Hava Yolları ve Türk Hava Yolları gibi büyük kurumlarda önemli görevler üstlenmiş bir profesyonel. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Uysal, Avrupa Birliği Hukuku alanında yüksek lisansını Stockholm Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

Turkcell’in bu yeni atamalarıyla, teknoloji ve inovasyon alanında daha hızlı ve etkin kararlar almayı hedeflediği ve sektördeki lider konumunu güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Yeniden yapılanan yönetim kadrosunun, şirketin gelecekteki stratejik hedeflerine ulaşmasında kritik rol oynayacağı da beklentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER