Teknoloji

Turkcell’in yeni genel müdürü Dr. Ali Taha Koç oldu

turkcell ali taha koç

Turkcell, üst düzey yönetimiyle ilgili beklenen duyuruyu yaptı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Turkcell’in yeni genel müdürü olarak atanarak Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinde bir tanesinin koltuğuna oturdu. Yönetim kurulu kararıyla onaylanan bu atama, telekomünikasyon sektörünün geleceği üzerinde önemli bir etkisi olacaktır.

Dr. Ali Taha Koç, eğitimine Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde başladı. Ardından, Dallas Texas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. ABD’de Intel şirketinde AR-GE mühendisi olarak çalışan Koç, bu dönemde 61 patente imza attı ve 23 bilimsel makale yayımladı. Uluslararası projeleri yöneterek büyük başarılar elde etti ve 2013’te en çok patent üreten ve ödül alan 10 mühendis arasına girdi.

2014 yılında Türkiye’ye dönerek Başbakanlık Başmüşaviri olarak göreve başlayan Dr. Ali Taha Koç, aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı’na atanarak Türkiye’nin dijital dönüşümünde kilit bir rol üstlendi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nin kurulum sürecini başarıyla yönetti.

2018’de ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’na atanan Koç, aynı zamanda TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürdü. Ayrıca, mezun olduğu Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vererek gelecek nesillerin yetişmesine katkı sağladı.

Lisanslı bir pilot olan Dr. Ali Taha Koç, İngilizceyi çok iyi derecede biliyor. Evli ve bir çocuk babası olarak aile hayatını sürdürüyor.

Turkcell’in yeni genel müdürü Dr. Ali Taha Koç’un atanması, şirketin geleceği ve telekomünikasyon sektörünün genel yönelimi açısından büyük bir öneme sahip olacaktır. Bu değişiklik, Turkcell’in rekabet gücünü ve yenilikçiliğini nasıl etkileyeceğini görmek için dikkatle takip edilmelidir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER