Manşetler

Turkcell T60 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-t60-on-inceleme-00018

Turkcell ilkini 2010’da tanıttığı T serisi Android telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Şirketin bugün gerçekleştirdiği etkinlikte tanıtılan T60, seleflerinin sunduğu kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıma iddiasıyla yola çıktı. Türkiye’de akıllı telefon kullanımının artmasına önemli bir katkıda bulunan T serisinin en yeni üyesine dair ilk izlenimlerimizi yazının devamında bulabilirsiniz.

Turkcell T60’ın üretimi Çinli ZTE tarafından gerçekleştiriliyor. Akıllı telefonun tasarımı da ZTE’nin MWC 2015’te tanıttığı telefonlardan biri olan Blade S6’ya bir hayli benziyor. Turkcell T60 ve ZTE Blade S6’nın tasarımları arasında birkaç küçük fark bulunuyor. İki cihaz arasındaki benzerlik, Turkcell T60 görsel açıdan iPhone 6 ile de yakın bir hâle getiriyor.

turkcell-t60-on-inceleme-0008

144.2 x 71.7 x 7.8 mm.’lik boyutlara sahip olan Turkcell T60, tartıda 129 gram çekiyor. Avuç içine iyi oturan akıllı telefon, kullanıcısına oldukça hafif bir cihaz olduğu hissiyatını vermeyi başarıyor. Turkcell T60’ın 5 inç’lik ekranı üzerinde tek elle rahatlıkla dolaşım sağlanıyor. 1280 x 720 piksel çözünürlüğündeki ekranın sunduğu görüntü tatminkâr bir seviyede. Ancak ekranın güneş ışığı altında nasıl bir performans sergileyeceğini görmek için Turkcell T60’ı kapsamlı bir testten geçirmek gerekiyor.

[quote_box_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İşte Turkcell’in yeni akıllı telefonu: Turkcell T60[/quote_box_center]

Turkcell T60, kutusundan Android Lollipop işletim sistemiyle çıkıyor. Ham Android deneyiminin üstüne Turkcell’in çok sayıda ekleme yaptığı ise kolaylıkla anlaşılıyor. Özellikle Turkcell T60 ile birlikte akıllı telefon dünyasına adım atacaklar için hazırlandıkları belli olan uygulama ve ipuçları kolaylıkla göze çarpıyor. Kurulum yöneticisi uygulaması, ana ekranda verilen ipuçları, Kolay Kullanım arayüzü gibi yazılım unsurlarının varlığı, Turkcell T60’ı akıllı cihazlarla tanışmaya uygun bir cihaza dönüştürüyor.

Turkcell T60’ın bir kenarında ses kontrol düğmeleri ve güç butonu bulunuyor. Diğer tarafta ise SIM kart ve microSD kart yuvaları yer alıyor. Turkcell T60’ın 16 GB dahili hafızasının üstüne microSD kart desteği sayesinde 32 GB daha eklenebiliyor.

turkcell-t60-on-inceleme-0005

Turkcell ilk olarak T40’ta sunduğu Kolay Kullanım arayüzüne T60’ta da yer veriyor. Akıllı telefonun standart arayüzünde bulunan ikon aracılığıyla Kolay Kullanım arayüzüne hızlıca geçiş yapılabiliyor. Kolay Kullanım arayüzünde görsel unsurlar büyütülürken, arayüz amaca uygun olarak basitleşiyor. Yine tek bir dokunuşla standart arayüze dönülebiliyor.

turkcell-t60-on-inceleme00025

Turkcell T60’ta hareketle kontrol özelliklerinin üzerinde de durulmuş. Kullanıcılar çeşitli el hareketleriyle telefonun ekranına dokunmadan ekran görüntüsü alabiliyor veya ekranı uyku moduna geçirebilir. Bizim incelediğimiz Turkcell T60’ta hareketle kontrol özellikleri varsayılan olarak kapalıydı. Ancak akıllı telefonun ayarlar menüsü aracılığıyla hareketle kontrol özellikleri rahatlıkla aktive edilebiliyor. Bu aktivasyon sırasında kullanıcıların T60’ın ayarlar menüsü içinde kaybolmayacağını da vurgulamak gerekiyor.

Hareketle kontrol özelliklerinden Turkcell T60’ın kamera yazılımında da bir hayli faydalanılıyor. Cihazın arka ve ön kameraları el işaretlerini, sesli komutları ve gülümsemeyi algılayarak fotoğraf çekebiliyor. 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera ile 1080p video kaydı gerçekleştirmek de mümkün.

turkcell-t60-on-inceleme-00035

Turkcell T60’ta sıcaklık, nem ve basınç ölçer gibi sensörlere ek olarak, son yıllarda pek çok akıllı telefonun vazgeçilmez bir bileşeni olan adımsayar da bulunuyor.

Turkcell T60’ın en dikkat çeken yönlerinden birisi de, Google’ın Android cihazlarını bir sanal gerçeklik başlığına dönüştüren Cardboard çözümünü desteklemesi. Google Cardboard uygulaması Turkcell T60’ta ön yüklü olarak geliyor. Google Cardboard uygulamasının kullanımını sağlayacak sanal gerçeklik gözlüğü de Turkcell T60 ile birlikte satışa sunulacak. Sanal gerçeklik gözlüğüne ek olarak, lazer klavye ve akıllı kılıf gibi aksesuarlar da Turkcell T60 ile birlikte raflarda yerlerini alacak.

Sekiz çekirdekli, 1.5 GHz Qualcomm 8939 işlemciye sahip olan Turkcell T60’ın performansı konusunda daha kapsamlı yorumlarda bulunmak için cihazı daha uzun bir süre test etmek gerekiyor. Ancak ilk deneyim ışığında Turkcell T60’ın uygun fiyatı ve kolay kullanımı sayesinde pek çok kişiye akıllı telefon dünyasının kapılarını açacağı rahatlıkla söylenebilir. Turkcell T60’a dair daha kapsamlı yorumlarıysa yakında yayınlayacağımız incelemede bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER