Manşetler

TT175: 5.5 inç Full HD ekran, parmak izi okuyucu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tt175-logo-301115

TT175, Türk Telekom markasını taşıyan ilk akıllı telefon olarak resmiyet kazandı. Türk Telekom’un 175’inci yılına atıfta bulunacak şekilde adlandırılan bu yeni Android telefonu TT 175, mobil operatör markalı akıllı telefonlar içinde gerçekten de öne çıkmasını sağlayacak özellikleri ve bileşenleri bünyesinde barındırıyor.

TT175’in metal gövdeye sahip olan bir akıllı telefon. Herhangi bir parçası yerinden çıkarılamıyor. Bu da 3000 mAh kapasiteli pilinin sabit olduğu anlamına geliyor. 8.6 mm.’lik kalınlığa sahip olan TT175’in arkası kavisli şekilde tasarlanmış. Böylelikle 5.5 inç ekranıyla büyük ekranlı telefonlar sınıfına giren TT175’i tek elde rahatlıkla tutmak ve kullanmak mümkün oluyor.

TT175’in 5.5 inç ekranı 1080 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip. IPS teknolojisini barındıran kapasitif dokunmatik ekran geniş görüş açılarına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Parlaklık açısından epey tatmin edici, renkler de canlı. Ekranın altında kapasitif dokunmatik navigasyon tuşları yer alırken üstte de 5 megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

tt175-turk-telekom-301115-2

TT175’in içindeki bileşenlere baktığımızda MediaTek’in MT6753 işlemcisini ve Mali-T720 grafik işlemcisini görüyoruz. 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza da donanım paketi içinde yer alıyor. Depolama alanını 128 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası sayesinde daha da artırmak mümkün oluyor. Kablosuz bağlantı tarafında 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, A-GPS destekli GPS yer alırken, geniş LTE desteği sayesinde Nisan 2016’da başlayacak 4.5G hizmetinden hızlı şekilde yararlanma fırsatı sağlayacak. Ayrıca HSPA desteğiyle mevcut 3G şebekelerinde yüksek hıza erişmeyi mümkün kılıyor. 3000 mAh kapasiteli pili de iki güne varan kullanım imkanı sağlıyor.

tt175-turk-telekom-301115-3

TT175’in arkasında 13 megapiksel, önünde de 5 megapiksel kamera bulunuyor. Telefonda yer alan profesyonel kamera uygulaması TT175 kullanıcılarının pozlama, ışık dengesi gibi çeşitli ayarları istedikleri gibi, hızlı şekilde düzenlemesini sağlıyor. Bunun yanı sıra çoklu pozlama, video üretici gibi farklı araçlar sayesinde yaratıcı işler ortaya çıkarmak mümkün oluyor. Önde yer alan 5 megapiksel kamera ile birlikte kullanılan özçekim kamerası da sadece V işareti yaparak fotoğraf çekimini mümkün kılıyor. Ayrıca çeşitli güzelleştirme ayarlarını da barındırıyor.

TT175’in önemli ve Türk Telekom Grubu tarafından öne çıkarılan bir diğer önemli unsuru da sahip olduğu parmak izi okuyucusu. Arkada, kamera ve flaşın altına yerleştirilen parmak izi okuyucusu sayesinde ekran kilidini parmak izinizle açmanız mümkün oluyor. Parmak izi okuyucusu hem sağ hem de sol elde tutuşta işaret parmaklarının rahatlıkla erişeceği şekilde yerleştirilmiş.

tt175-turk-telekom-301115

TT175 Android 5.1 Lollipop ile yüklü geliyor. Bu arada Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin TT175’e geleceği de daha ilk günden duyuruldu. Türk Telekom Grubu tarafından özel olarak geliştirilen TT Launcher da Lollipop’un üstünde sunuluyor. TT Launcher basitliğe odaklanan, fazla yük getirmeyen ve çeşitli yararlı araçlarla deneyimi daha da zenginleştiren bir kullanıcı arayüzü. Akıllı arama ile kullanıcıların sadece parmaklarıyla çizerek istedikleri uygulama, kişi veya arama sonucuna ulaşmasını sağlayan TT Launcher, kullanıcılara istedikleri uygulamaları gizlemelerini ve sadece kendilerinin erişmesini sağlıyor.

Ayrıca TT175’te TT Launcher’a ek olarak Kolay Kullanım olarak adlandırılan ikinci bir kullanıcı arayüzü daha bulunuyor. Özellikle yaşlı kullanıcıların ilgisini çekecek Kolay Kullanım sık aranan kişileri ve sık kullanılan uygulamaları ana ekrana yerleştirmeyi sağlıyor. Parmak dostu kutucuklar ve büyük yazılar sayesinde Kolay Kullanım gerçekten de kolay bir kullanım sunuyor. Bir Türk Telekom Grubu telefonu olunca içinde birçok uygulama da yüklü olarak geliyor. Avea’nın Online İşlemler, Mobil Dergi, Tivibu Cep, vb. uygulamaları ve ayrıca TTNET’in de TTNET Müzik uygulaması TT175’te yüklü olarak bulunuyor.

Türk Telekom TT175’in metal gövdesi altın, koyu gri ve gümüş olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle birlikte sunuluyor. Sadece Türk Telekom Grup mağazalarında müşteriyle buluşacak olan telefon, KDV dahil 899 TL’lik peşin fiyatıyla 3 Aralık?ta satışa sunuluyor. TT175’e sahip olmak isteyenler, Türk Telekom, TTNET ve Avea faturalarına ek avantajlı kampanya ve taksitli ödeme seçeneklerinden yararlanabilecekler. 

Aralık ayı içinde satın alanlara Google Play’den 50 TL’ye kadar yapacakları satın alımlar ücretsiz olacak. Ayrıca TT175 sahipleri TTNET Müzik, Tivibucep gibi servislerden de üç ay boyunca ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

İLGİLİ HABERLER