EğlenceManşetler

Trivia Crack: Bilgiyi sınamak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

trivia crack

Mobil cihazlar için hazırlanan oyunlar çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Akıllara gelebilecek tüm oyun türleri, hem konsol hem de kutu oyunları, özel versiyonlarıyla mobil platformlarda boy gösteriyor. Bu kalabalık topluluğun içinde bilgiyi ölçen ve yarıştıran bir oyunun parlaması pek kolay gözükmese de, Trivia Crack bu zorluğun üstesinden gelmeyi başarıyor. Oyun, son zamanlarda mobil uygulama mağazalarının en çok indirilenleri arasında üst sıralarda yer alıyor.

trivia-crack-0001

Trivia Crack, gerek oyun yapısı gerekse de iki kişilik oyun deneyiminde sunduğu destekleyici unsurlarla popüler kutu oyunlarından Trivial Pursuit’i hatırlatıyor. Oyuna giriş yapabilmek için bir hesap oluşturmak gerekiyor. Kullanıcılar bağımsız bir hesap açabilecekleri gibi, Facebook bilgileriyle de oyunun kapılarını açabiliyor. Facebook üzerinden giriş yapmak, oyunun sosyal yönlerinin keşfini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Ancak Facebook olmadan da sosyal özelliklerden faydalanmanın mümkün olduğunu belirtmek gerekiyor.

trivia-crack-0004

Giriş aşamasının tamamlanmasının ardından oyuncular Trivia Crack’in ana ekranına yönlendiriyor. Kontrol merkezi niteliğini taşıyan bu ekran; yeni oyun başlatma, aktif ve tamamlanmış oyunları kontrol etme, bonusları toplama gibi işlevlerin yerine getirilmesini sağlıyor. Hangi ikonun ne işe yaradığı da oyunculara anlatılıyor.

trivia-crack-0002

Trivia Crack’te iki farklı oyun türü bulunuyor. Klasik ve meydan okuma adını taşıyan bu türler, arkadaşlarla veya oyun tarafından rastgele seçilen rakiplere karşı oynanabiliyor. Klasik oyun, iki kişiyi karşı karşıya getiriyor. Oyuncular, önlerinde bulunan çarkı döndürerek kendilerine hangi kategoriden soru sorulacağını belirliyor. Oyunda bilim, kültür-sanat, tarih, coğrafya, spor ve eğlence olmak üzere altı farklı soru kategorisi bulunuyor. Klasik oyunda her soruyu cevaplamak için 20 saniye süre veriliyor. Bu süre içinde soru doğru cevaplanamazsa oyun hakkı karşı tarafa geçiyor. Trivia Crack’te oyun deneyiminin eş zamanlı olmadığını ve tarafların sırayla oynadıklarını belirtmekte fayda var. Yanlış yapan oyuncu, sırasını kaybediyor.

trivia-crack-0003

Oyuncular arka arkaya üç soruyu bildiklerinde sembol kazanmak için soru yanıtlıyor. Hangi kategorinin sembolünün alacaklarını oyuncular kendileri seçebiliyor. Sembole ulaşmak için çark üstündeki taca denk gelmek de bir kısayol teşkil ediyor. Altı kategorinin de sembolünü toplayanlar oyunu kazanıyor. Oyuncular kendi hanelerine bir sembol eklemek yerine rakiplerine meydan okuyup onlara ait bir sembolü almak için de bilgilerini çarpıştırabiliyor.

trivia-crack-0008

Trivia Crack’teki diğer oyun modu olan “Meydan Okuma” ise rekabetin dozunun çok daha iyi hissedilmesini sağlıyor. Oyuncular, arkadaşlarına veya rastgele oluşturulmuş bir gruba karşı bilgilerini aynı soruları yanıtlayarak test edebiliyor. Oyunculara her kategoriden ikişer soru yöneltiliyor ve toplamda 12 soruyu yanıtlamaları isteniyor. En kısa sürede en çok doğru yanıtı veren yarışmacı, meydan okumayı kazanıyor. Doğru sayılarının eşit olması durumunda kazananı süre belirliyor.

trivia-crack-0007

Oyunları kazananlar, oyun içindeki yardımcı araçlardan faydalanmalarını sağlayacak altınları kazanıyor. Bu altınlar yanlış cevap eleme, çifte şans ve soru atlama gibi yardımcı araçlardan yararlanma fırsatını veriyor. Doğru cevap verildikçe dolan elmas hanesi ise oyunculara elmas kazandırıyor. Kazanılan elmaslarla oyuncular kollu makinelerden kart alabiliyor. Bu kartlar oyunculara ekstra can, altın, çark çevirme hakkı, elmas gibi şeyler kazandırıyor.

trivia-crack-0006

Trivia Crack, oyunculara üç can veriyor ama kartlarla bu sayı artırılabiliyor. Canları eksilen oyuncular, her saat başında yeni bir can kazanıyor. Üç cana ulaşılmasının ardından bu süreç sonlanıyor. Acil biçimde can ihtiyacı olanlar video izleyerek ya da arkadaşlarından yardım talep ederek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

trivia-crack-0005

Trivia Crack’te oyuncular birbirleriyle sohbet edebiliyor. Haftalık ve genel sıralama ise oyunculara bulundukları konumu görme fırsatını veriyor. Oyundaki profil bölümü ise oyuncuların kişisel istatistiklerini gözler önüne seriyor. Oyunda uygulama içi satın alma özellikleri de bulunuyor.

trivia-crack-0009

Trivia Crack, oyunculara bilgilerini gerçek insanlara karşı test etme fırsatını verirken; meydan okuma moduyla da kalabalık arkadaş gruplarına farklı bir eğlence kaynağı sağlıyor. Oyunun soru kütüphanesinin kullanıcılar tarafından oluşturulması da, sosyal yönüne ekstra bir boyut daha kazandırıyor. Oyun iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER