Ulaşım

Toyota yeni elektrikli otomobili için ilk işareti verdi

toyota elektrikli otomobil

Prius dünyanın en popüler “çevreci” otomobilleri arasında yer alıyor. Buna rağmen, Prius’un üreticisi Toyota elektrikli otomobil pazarında ciddi bir adım atmış değil. Ancak bu pazarın büyümesi, sonunda Japon otomotiv devini de harekete geçirmişe benziyor. Şirket yakında çıkacak e-TNGA platformu üzerine kurulu elektrikli SUV modelini 2021’de tanıtacağını duyurdu. Otomobilin hedef kitlesi Avrupa pazarı olacak.

Toyota şimdilik sadece otomobilin basit çizgilerden oluşan bir görselini paylaştı. Bu görsel akıllara şirketin geçtiğimiz yıl Subaru ile birlikte tasarladığı SUV’sini getiriyor. Toyota’dan o dönemde yapılan açıklamada otomobilin RAV4 veya Forester boyutlarında olacağı belirtilmişti.

Toyota bundan üç yıl önce pek fazla tamamen elektrikli otomobil satma gibi bir hedefinin olmadığını açıklamıştı. Ancak şirket şimdi 2025 itibarıyla her yıl 5.5 milyon elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor. Şirket bu tarihe kadar 60 yeni elektrikli otomobil çıkaracak. Bunlar arasında hibrit ve hidrojen yakıt hücreli seçenekler de bulunacak.

Toyota elektrikli otomobil pazarına girmekte gecikmiş gibi görünse de, şirketin hibrit ve PHEV teknolojilerindeki uzmanlığı aradaki farkı kapatmasını hızlandıracak bir faktör olarak öne çıkıyor. Şirketin üst düzey yöneticileri de yeni dönemde bu uzmanlığa fazlasıyla güveniyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER