Ulaşım

Toyota elektrikli otomobillerle daha uzun yolculuklar vadediyor

toyota elektrikli otomobilGeleceğin trafiğinin merkezinde elektrikli otomobillerin olması neredeyse kesin görünüyor. Elektrikli otomobil satışlarının artması ve Volvo gibi üreticilerin hibrit modellerini geliştirmesi, bu dönüşümün çok yakında olduğunu gösteriyor. Ancak elektrikli otomobillerin mevcut menzillerinin sınırlı olması, otomobillerin yaygınlaşmasının önündeki en önemli engellerden biri olarak göze çarpıyor. Toyota elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasını sağlayacak yeni bir batarya teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Japon otomotiv devinin geliştirdiği yeni katı, elektrolit batarya teknolojisi, otomobiller için daha küçük ve hafif lityum iyon bataryalar üretmeyi mümkün kılıyor. Böylelikle elektrikli otomobillerinin menzillerinin yükselmesinin de önü açılıyor. Toyota tarafından The Wall Street Journal’a yapılan açıklamada, yeni bataryalar için “üretim mühendisliği” aşamasına geçildiği belirtildi. Şirket yeni bataryalara sahip otomobillerin yola çıkışı içinse 2020’lerin başlarını işaret etti.

Yeni bataryalar, aynı zamanda mevcut nemli elektrolit bataryalardan daha uzun bir raf ömrüne sahip olacak. Yangın tehlikesini aşağıya çeken tasarım da yeni bataryaların dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Toyota dışında araştırmacılar ve Google gibi şirketler de yeni batarya teknolojileri üzerine çalışmalar yapıyor.

Toyota elektrikli otomobiller konusundaki yaklaşımını değiştirdi

Toyota uzun bir süre boyunca Prius gibi hibrit modellerin tamamen elektrikli otomobillerden daha üstün olduğunu savunmuştu. Ancak şirketin son çalışmaları, bu yaklaşımın değiştiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER