Teknoloji

Tim Cook: Noel’de ABD ve Kanada’da iPhone aktivasyonları rekor kırdı

tim cook

Apple, mali yılının ilk çeyreğine dair öngörülerini revize etmiş ve iPhone satışlarının beklenen seviyede gitmemesi nedeniyle gelir beklentisini aşağıya çekmişti. Şirketin CEO’su Tim Cook, çalışanlara gönderdiği bir mesajla bu gelişmenin etkisini bir nebze olsun kırmaya çalışmış gibi görünüyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre; Cook beklentilerin altında giden satışlara rağmen, Noel’de ABD ve Kanada’da iPhone aktivasyonunda kendi rekorlarını kırdıklarını açıkladı.

Söz konusu şirket içi mesaj, Cook’un 9 milyar dolarlık gelir açığının ana nedeni olarak Çin’deki düşük iPhone satışlarını gösterdiği ilk açıklamasını destekliyor. Apple CEO’su; ABD, Kanada, Meksika, Almanya ve İtalya gibi Batı Avrupa ülkeleri ve Güney Kore ile Vietnam gibi Asya-Pasifik ülkelerinde tüm zamanların gelir rekorunu kırmayı öngördüklerini ifade etti.

Cook açıklamasında Noel’deki iPhone aktivasyonu sayısında rekor kırdıklarını belirtse de, en çok aktive edilen modelin hangisi olduğu konusunda bilgi vermedi. Dolayısıyla bu telefonların 2018 model iPhone Xs veya XR yerine daha önceki yıllara ait iPhone 7, 8 ve X olmaları da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Tim Cook tarafından yapılan açıklama, Apple için şu karanlık günlerde bir umut ışığı olarak görülebilir. Ancak Apple’ın başarısını daha da ileriye taşıması için küresel pazardaki varlığının daha önemli hâle geldiği de artık çok daha net biçimde anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER