Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook, 41 milyon dolar değerinde Apple hissesi sattı

tim cook apple

Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin hisselerinin son zamanlarda zirveyi gördükten sonra gerilemeye başlamasının ardından son iki yılın en büyük hisse satışını gerçekleştirdi. Cook ‘un sattığı hisselerin değeri vergilerin ardından 41 milyon doları buluyor.

ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SEC) sunulan belgelere göre; Cook, 511 bin adet Apple hissesi sattı. Apple CEO’su hâlâ şirketin 3.28 milyon adet hissesine sahip. Cook, 20 yıldan uzun bir süredir Apple’da çalışıyor.

Hisse satışı, Cook’un 2023 maaşından yaklaşık yüzde 40 oranında kesinti yaparak maaşını 49 milyon dolara çekmesinin ardından geldi. Tecrübeli yöneticinin tazminatındaki değişikliklere bağlı olarak Apple’ın performansına bağlı olan hisse ödüllerinin oranı bu yıl itibarıyla yüzde 50’den yüzde 75’e çıkacak.

Cook, hisse satışı gerçekleştiren tek üst düzey Apple yöneticisi değil. Şirketin kıdemli başkan yardımcıları Deirdre O’Brien ve Katherine Adams da 11.3 milyon dolarlık (toplam 22.6 milyon dolar) Apple hissesi sattı.

Tim Cook 2021’de yaklaşık 750 milyon dolarlık Apple hissesi satmıştı

Tim Cook’un son büyük hisse satışı 2021’in ağustos ayındaydı. CEO olarak onuncu yılını tamamlayan Cook, 750 milyon doları aşan değerde Apple hissesi satmıştı. Vergi ve stopajın ardından Apple CEO’sunun kasasına yaklaşık 355 milyon dolar girmişti.

Apple hisseleri temmuz ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış ve daha sonra teknoloji seköründe yaşanan büyük ölçekli satış dalgasının etkisiyle yüzde 12’den fazla bir oranda değer kaybetmişti.

İLGİLİ HABERLER