Teknoloji

TikTok uzun videoların sayısını artırmak için desteğe devam ediyor

tiktok geçiş anahtarı

TikTok, bundan bir yıl önce platformdaki içerik oluşturucuların para kazanması için yeni bir yol sunmuş ve kullanıcıları daha uzun videolar hazırlamaya teşvik etmişti. İlk etapta beta etiketiyle duyurulan ve sadece davetle girilebilen Yaratıcılık Programı’ndan para kazanmak için bir dakikadan uzun videolar yayınlanması gerekiyor. Bu da kısa videolarla ün kazanan TikTok için büyük bir değişiklik anlamına geliyor. Şirketten yapılan son açıklamaya göre, programın adı bundan sonra İçerik Oluşturucu Ödülleri olacak.

Kullanıcıların program kapsamında para kazanması için yine bir dakikadan uzun videolar hazırlaması gerekecek. Video süresi konusunda herhangi bir kısıtlama getirmeyen içerik oluşturucu fonu kasım ayında sonlandırılmıştı.

Şirketten verilen bilgiye göre; kullanıcılara yapılacak ödemeler orijinallik, oynatma süresi, arama değeri ve izleyici katılımı gibi parametrelere odaklanan “optimize edilmiş ödül formülü” doğrultusunda hesaplanacak. İçerik oluşturucular daha önce fon tarafından yapılan ödemelerin düşüklüğünden ve milyonlarca görüntülemenin bazen kendilerine sadece birkaç dolar kazandırmasından şikayet ediyordu.

Bir dakikadan uzun videoları teşvik eden bu yeni fon ile içerik oluşturuculara daha yüksek meblağların ödeneceği belirtildi. Şirket, içerik oluşturucu kazançlarının son altı ayda yüzde 250 oranında arttığı ve ayda 50 bin dolar kazanan içerik yapımcılarının sayısının iki katına çıktığı belirtiyor.

TikTok’un formatını klasik YouTube videolarından ayırt etmek giderek zorlaşıyor. Platformdaki videoların uzunluğu bazen 30 dakikayı buluyor. etmek zorlaşıyor: TikTok’lar bazı durumlarda 30 dakikaya kadar uzunlukta olabiliyor. Şirket ayrıca, platformun içeriği “güçlendirmesi” karşılığında içerik oluşturucuları yatay videolar yayınlamaya teşvik ediyor. Zamanında gözden düşürdüğü formatı teşvik eden TikTok’un alışılandan farklı bir yapıya bürüneceği söylenebilir.

TikTok canlı yayınlar için yeni özellikler sunuyor

TikTok bir taraftan da canlı yayın içerikleri için sunduğu Twitch benzeri özelliklerin kapsamını genişletiyor. Canlı abonelikler artık, “özel içerik ve avantajlar” için hayranlardan para talep edebilen, canlı yayın yapmayan içerik oluşturuculara açık olacak. Canlı yayıncılar; rozetler, ifadeler ve yalnızca abonelere özel sohbetler gibi ayrıcalıkları da satabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER