Teknoloji

TikTok’tan YouTube’laşma yönünde yeni bir adım

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok YouTube benzeri bir deneyim sunmak için içerik yapımcılarını cesaretlendiriyor. Şirket, kullanıcılarından telefonlarını yatay şekilde tutmalarını ve bu şekilde uzun videolar çekmelerini istiyor.

İçerik oluşturucular @candicedchap ve @kenlyealtumbiz tarafından görülen mesaja göre; TikTok, içerik oluşturucuları bir dakikadan uzun yatay videolar yayınlamaya teşvik ediyor. Platform, bu videoları yayınlandıktan sonraki 72 saat içinde “destekleyeceğini” söylüyor. Üç aydan uzun süredir TikTok’ta olan içerik oluşturucular, videolar reklam veya siyasi partilere ait olmadığı sürece izlenme desteğinden yararlanabilecek.

Konuyla ilgili olarak TikTok’tan henüz resmi bir açıklama gelmediğini belirtmekte fayda var.

Pek çok kişi TikTok videolarını telefonlarında izliyor. Bu da dikey video formatına mükemmel şekilde uyum sağlıyor. TikTok’un yatay videoları teşvik etmesi, izleyicilerin de telefonlarını çevirmeye teşvik edileceği anlamına geliyor.

“TikTok’un YouTube’laşması” bir süredir devam ediyor. Platformda bir süredir 30 dakikalık videolar test ediliyor. Bu test video uzunluğunun 15 dakikaya çıkmasından birkaç ay sonra başlamıştı. Çoğu YouTube videosu, içerikten para kazanılması amacıyla en az 10 dakika veya daha uzun sürüyor. TikTok’un temelinde ise kısa videolar bulunuyor.

TikTok YouTube benzeri içerikleri bir süredir destekliyor

TikTok içerik yapımcılarını daha önce de YouTube benzeri içerikler üretmeleri için teşvik etmişti. Şirket, Series isimli programıyla kullanıcılara 20 dakikalık videolardan oluşan koleksiyonlar hazırlama imkanı sunuyor. İçerik yapımcıları videolarına 1 ila 190 dolar arası fiyat biçebiliyor.

Yatay videolar ve daha uzun içeriklerin tercih edilmesi, içerik yapımcılarını YouTube içeriklerini TikTok’a aktarmaya yöneltebilir. YouTube veya YouTube Shorts içerik yapımcılarına daha fazla para ödese de, aynı içeriğin birden fazla platformda paylaşılması zaten doğal bir durum. Öte yandan, YouTube da kendisini TikTok’a yaklaştıran daha fazla içerik sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER