Teknoloji

TikTok, Universal Music Group kavgası nedeniyle daha fazla şarkıyı kaybetmek üzere

tiktok universal

TikTok ve Universal Music Group (UMG) arasındaki telif ücreti anlaşmazlığı sürüyor. Bu kavga nedeniyle TikTok’un müzik katalogu küçülmeye devam ediyor. UMG yakın zamanda sahibi olduğu veya dağıtımını yaptığı, Taylor Swift, Billie Eilish ve The Weeknd gibi süper yıldızların parçaları da dahil olmak üzere TikTok’tan çok sayıda şarkıyı çekmişti. Bu durum artık UMG tarafından yayınlanan şarkıları da etkiliyor ve hafta sonuna kadar TikTok’tan milyonlarca parçanın daha kaldırılacağı anlamına geliyor.

Variety’nin haberine göre, bu kavganın son halkası Universal Music Publishing Group (UMPG) ile sözleşmeli şarkı yazarlarıyla ortaklık kuran sanatçıların çalışmalarını etkiliyor. Telif haklarının bölünmesi olarak adlandırılan sorun nedeniyle, UMPG ile sözleşmeli bir yazarın bir şarkıya herhangi bir şekilde katkıda bulunması durumunda bu parçanın TikTok’tan kaldırılması gerekebilir.

Dolayısıyla Swift, Adele, Justin Bieber, Mariah Carey, Ice Spice, Elton John, Harry Styles ve SZA gibi isimlerle iş birliği yapan sanatçıların şarkıları da TikTok’tan kaldırılabilecek. Hâlihazırda bu şarkıların kullanıldığı videoların sesleri kısılabilir ve daha da önemlisi bu sanatçılar yeni şarkılarını TikTok’ta tanıtma imkanınından yoksun kalabilir.

TikTok Universal Music Group’tan çıkan 3 milyon şarkıyı kaybetmişti

UMG, şarkı kataloğuyla ilgili anlaşmanın süresinin dolmasının ardından TikTok’tan yaklaşık üç milyon şarkıyı kaldırdı. Universal Music Group ve TikTok arasındaki (yaklaşık dört milyon şarkıyı kapsayan) yayın kataloğuna ilişkin anlaşma bu hafta sonu itibarıyla sona erecek.

İLGİLİ HABERLER