Teknoloji

TikTok’ta video özgeçmişlerle iş başvurusu özelliği test ediliyor

tiktok universal

TikTok’un iş ve çalışan arayanları buluşturma konusundaki hazırlıkları geçtiğimiz mayıs ayında ortaya çıkmıştı. Şirket söz konusu hazırlıklarını sonunda TikTok Resumes adıyla kullanıma açtı.

TikTok’un hâlihazırda pilot aşamasında olan programıyla kullanıcılar ABD’de Chipotle, Target ve Shopify gibi şirketlere kısa video özgeçmişlerle iş başvurusu yapma imkanını veriyor. 31 Temmuz’a kadar devam edecek pilot programa 30’dan fazla şirket katılırken, TikTok’un bu hamleyle üniversite öğrencilerine ulaşmayı hedeflediği düşünülüyor.

Kullanıcılar video özgeçmişlerini hazırladıktan sonra bunu TikTok’a yüklüyor ve ardından uygulama üzerinden işe alım yapan kişilere gönderiyor. Pilot program için hazırlanan eğitim videosunda kullanıcılara herkesin görüntüleyebileceği videolarda kişisel bilgilerini paylaşmamaları gerektiği hatırlatılıyor.

Platformdaki iş ilanlarından bazılarında TikTok’a içerik hazırlayacak kişilerin arandığı görülüyor. Bu da giderek daha fazla markanın zaten içerik geliştiriciler tarafından benimsenen TikTok’u kabullendiğini gösteriyor. Örneğin, Alo Yoga markanın TikTok’taki stratejisini geliştirecek bir sosyal medya müdürü arıyor. Başka organizasyonlar ise tüm sosyal medya platformlarını kapsayacak şekilde sunucular ve video yapımcıları arıyor.

TikTok Resumes lle 31 Temmuz’a kadar iş başvurusu yapılabilecek. TikTok’un 3 dakikalık videolara izin vermesinin de uzun özgeçmişe sahip kullanıcılar için sevindirici olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER