Teknoloji

TikTok iş ve çalışan arayanları buluşturmayı planlıyor

tiktok universal

TikTok denince herkesin aklına ilk olarak dans videoları veya gerçekten etkileyici biçimde kurgulanmış kısa videolar geliyor. Ancak platformda kariyer tavsiyeleri paylaşan bazı kullanıcılar da mevcut ve yeni bir iddiaya göre yakında TikTok’ta iş aramak, başvuru yapmak veya aday bulmak mümkün olabilir.

Axios’un haberine göre, platform için hazırlanan işe alım aracının testleri başladı. Bu araç sayesinde kullanıcılar iş ilanlarını görebilecek veya takip ettikleri şirketlerde uygun bir pozisyonun olup olmadığını kontrol edebilecek. Şirketler ve insan kaynakları uzmanları ise bu platform üzerinden adaylara ulaşabilecek.

TikTok’tan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak özelliğin TikTok’un ana sayfasına entegre edilmeyeceği ve iş ilanlarının ayrı bir sayfada paylaşılacağı belirtiliyor. Bu platform üzerinden verilen ilanların büyük kısmını da giriş seviyesi pozisyon ilanlarının oluşturması bekleniyor. Kullanıcıların burada özgeçmişlerini video olarak paylaşabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Gençlerin TikTok’ta ne kadar çok zaman geçirdiğini düşünce iş arayan gençlere ulaşmak için TikTok’u seçmek mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Ancak kimi zaman da sosyal medya paylaşımları insanların işe alınmasını engelleyebiliyor veya işten çıkarılmalarına neden olabiliyor. Bu nedenle TikTok işe alım platformunu kullanmak için iki defa düşünmenin mantıklı olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER