Teknoloji

TikTok uzun video özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor

tiktok algoritma

TikTok videoları biraz daha uzamak üzere. Uygulama üç dakika uzunluğunda video yayınlama özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor. Mevcut videolar için maksimum süre sınırı 1 dakikaydı. TikTok daha uzun video çekme imkanıyla içerik oluşturuculara daha fazla esneklik tanımayı ve çok parçalı paylaşımlara olan ihtiyacı kaldırmayı amaçlıyor.

Üç dakikalık videolar geçtiğimiz aralık ayından bu yana test ediliyordu. Özellikle yemek gibi kategorilerde TikTok’un popüler kullanıcılarının uzun içeriklerine rastlamak mümkün oluyordu. İlk etapta belirli bir kullanıcı grubuna açılan uzun video özelliğinden önümüzdeki haftalar itibarıyla tüm kullanıcılar yararlanabilecek.

TikTok daha uzun videoların çok sevilen tavsiye algoritmalarını nasıl etkileyeceği konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak sürecin YouTube’dakine benzer şekilde işlemesi muhtemel görünüyor. YouTube’da da kullanıcılar daha uzun videolar izlemeye başladıkça önerilen videolar da uzamıştı.

TikTok uzun video özelliğiyle sosyal medya platformu olmasının yanı sıra bir video paylaşım platformuna da dönüşebilir. Bu dönüşümün nereye kadar süreceği zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER