Eğlence

TikTok kullanıcıları artık gelen kutularını herkese açabilecek

tiktok topluluk rehberi

TikTok özü itibarıyla bir video platformu olarak tanımlanıyor. Ancak giderek artan kullanıcı sayısı ve diğer uygulamalarla girilen rekabet, platformun kendisini sosyal ağlara yaklaştıracak adımlar atmasını gerektiriyor. Bu doğrultuda TikTok mesaj deneyiminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. The Information’ın haberine göre, TikTok’ta kullanıcılar gelen kutularını herkese açabilecek.

TikTok’ta hâlihazırda mesajlaşma özelliğinin bulunduğunun altını çizmek gerekiyor. Ancak sadece TikTok’ta birbirlerini takip eden kişiler kendi aralarında iletişim için bunu kullanabiliyor. Bu özelliği daha işlevsel hâle getirmek isteyen TikTok, kullanıcılara gelen kutularını herkese açma imkanını sunacak.

Bu doğrultudaki hazırlıkların yeni başlamadığını belirtmekte fayda var. Geçtiğimiz yılın kasım ayında küçük bir kullanıcı grubu bu özelliği test etmeye başlamıştı. Test süresinin tamamlanmasının ardından söz konusu seçenek genel kullanıma hazır gibi görünüyor. TikTok tarafından kullanıcılara gönderilen e-postada da mesajlaşma seçeneklerinin artırılacağı belirtiliyor.

TikTok mesaj kutusunu herkese açma konusunda kararı kullanıcıya bırakıyor

TikTok mesaj kutusunu herkese açma konusunda kararı kullanıcıya bırakıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde sadece takipçileri, ortak takipçilerinin olduğu kişiler veya önerilen arkadaşlarından mesaj almaya devam edebilecek. Önerilen arkadaşlarının telefon defteri ve Facebook eş zamanlaması üzerinden sunulduğunu belirtmekte de fayda var.

TikTok mesaj deneyimindeki bu değişiklikle uygulama içindeki video paylaşımını ve buna bağlı olarak video izleme sayılarını artırmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER