Eğlence

Artık TikTok videolarında dizi ve film etiketlemek mümkün

avrupa komisyonu tiktok

ABD ve İngiltere’deki TikTok kullanıcıları, platforma yükledikleri videolarda dizi ve filmleri etiketleyebilecek. Her bir videoya en fazla beş adet etiket eklenebilirken, bu etiketler kullanıcıları söz konusu içerik hakkında bilgilerin bulunduğu uygulama içi bir sayfaya yönlendirecek.

Bu iş birliğinin temelinde şirketin popüler dizi ve film veri tabanı IMDb ile yaptığı iş birliği bulunuyor. Sunulan bilgiler arasında oyuncular, yönetmenler, türler, yayın tarihleri, süreler ve kullanıcı puanları yer alıyor.

Platformdaki dizi ve film odaklı yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde favori dizi ve filmlerini de profillerindeki “Favoriler” sekmelerine ekleyebilecek.

TikTok videolarına dizi ve film etiketi nasıl ekleniyor?

TikTok kullanıcıları videolarını paylaşmadan önce “bağlantı ekle” yazısına dokunarak film veya dizileri etiketleyebilecek. Eğer “sinema ve TV” seçeneği tercih edilirse IMDb katalogundaki 12 milyondan fazla içeriğe ulaşmak mümkün oluyor. Bu özelliğin diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER