ManşetlerTeknoloji

TikTok’un Instagram benzeri yeni platformunun çıkışı yakın

tiktok geçiş anahtarı

Dijital sosyal medya arenası, her geçen gün yeni oyuncuların sahneye çıkmasıyla daha da rekabetçi bir hale geliyor. Bu kapsamda, video paylaşım platformu TikTok, Instagram’a doğrudan rakip olacak yeni bir fotoğraf paylaşım uygulaması üzerinde çalıştığını duyurdu. TikTok tarafından kullanıcılara gönderilen bir bildirimde, “TikTok Notes” adlı yeni bir fotoğraf paylaşım uygulamasının piyasaya sürüleceği belirtildi. TechCrunch tarafından daha önce haber verilen bu gelişme, sosyal medya dünyasında dikkat çekici bir yenilik olarak öne çıkıyor.

TikTok’tan yeni bir sosyal medya deneyimi

TikTok’un bildirimi, mevcut ve gelecekteki kamu TikTok fotoğraf gönderilerini TikTok Notes ile paylaşılacağını ve kullanıcıların bu özelliği isteğe bağlı olarak devre dışı bırakabileceklerini ifade ediyor. TechCrunch’ın tespit ettiği ve kısa bir süre çevrimiçi olan yeni bir “photo.tiktok.com” URL’si, TikTok Notes uygulamasında bir gönderiyi açma istemini içeriyordu. Sitede yer alan görselden, kullanıcıların fotoğraflarının yanına bir açıklama da yazabilecekleri anlaşılıyor.

TikTok, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, topluluğun fotoğraflarını ve metinlerini bu formatlara özel bir alanda yaratma ve paylaşma yeteneklerini güçlendirmenin yollarını araştırdığını belirtti ancak uygulamanın ne zaman piyasaya sürüleceğine dair bir bilgi vermedi.

TikTok’un bir fotoğraf paylaşım uygulaması üzerinde çalıştığına dair ilk işaretler geçtiğimiz ay, TheSpAndroid’in uygulama içindeki kodları didik didik etmesiyle ortaya çıkmıştı. O dönemde “TikTok Photos” adında bir uygulama üzerinde çalışıldığına dair ipuçları bulunmuştu.

Şimdi ise, bu uygulamanın resmi lansmana bir adım daha yaklaştığı ve Instagram için ciddi bir rakip olabileceği görülüyor. TikTok Notes, büyük olasılıkla zaten paylaşılmış olan tüm TikTok kullanıcı fotoğraflarıyla önceden doldurulmuş olarak piyasaya sürülecek. Bu durum, uygulamanın başlangıçta bir kullanıcı tabanı çekme zorunluluğundan kurtulmasını sağlayacak. TikTok’un bu yeni hamlesi, dijital içerik ve sosyal medya platformları arasındaki rekabeti yeni bir boyuta taşıyabilir ve kullanıcı deneyimini zenginleştiren yenilikçi özellikler sunarak, fotoğraf paylaşım alanında yeni bir dönemi başlatabilir. TikTok Notes, yaratıcılık ve topluluk etkileşimini ön planda tutan bir yaklaşımla, kullanıcıların fotoğraflarını ve hikayelerini daha geniş bir kitleyle paylaşmalarına olanak tanıyacak bir platform vaat ediyor.

İLGİLİ HABERLER