Teknoloji

TikTok’un özel fotoğraf uygulamasının izleri kodlarda görüldü

tiktok universal

Instagram ve TikTok son yıllarda kıyasıya bir rekabet içine girmiş durumda. TikTok’un dikey ve kısa videolarının popülaritesi, Instagram’ı Reels formatını geliştirmeye ve bu alana yoğunlaşmaya itmişti. Şimdi de TikTok’un Instagram’ın kurucu unsuru olan fotoğraflara odaklanacağı internete sızan bir uygulama koduyla anlaşılıyor. Kodlar bunun için “TikTok Fotoğraflar” isimli özel bir fotoğraf paylaşım platformunun kurulacağını gösteriyor.

TheSpAndroid tarafından TikTok’un Android uygulamasının son sürümünün kodlarında yapılan inceleme, bu özel Fotoğraflar uygulamasına yönelik pek çok referansın olduğunu gösteriyor. Burada “Fotoğraflar’ı aç” ya da “Bu gönderiyi Fotoğraflar’da Paylaş” gibi komutlar da yer alıyor.

TikTok’ta kullanıcılar uzun süredir slayt gösterisi formatındaki videolarla çok sayıda fotoğrafı paylaşabiliyor. Yeni uygulamada ise daha odaklanmış ve derinlemesine bir fotoğraf deneyiminin sunulmasının hedeflendiği anlaşılıyor. Kullanıcıların ana uygulamadaki fotoğraflarını bu özel uygulamayla eş zamanlayabileceği ancak bunun isteğe bağlı olacağı da kodun gösterdikleri arasında yer alıyor.

tiktok fotoğraflar

Bu yeni uygulamanın ikonunu da kodların içinde görmek mümkün oluyor. TikTok’un asıl logosundaki renk şemasının bu ikonda korunduğu göze çarparken, farklı bir P harfinin logo olarak tercih edildiği anlaşılıyor.

TikTok Fotoğraflar uygulaması ne zaman yayınlanacak?

TikTok’un yeni Fotoğraflar uygulamasının ne zaman yayınlanacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak kodların ortaya çıkması, bu uygulamanın yakında hem iOS hem de Android’de kullanıcılarla buluşmasının çok uzak olmadığını gösteriyor. Yakında bu uygulama hakkında başka detayların gelmesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER