Teknoloji

TikTok CEO’su ABD Kongresi’nde ifade verecek

tiktok universal

TikTok CEO’su Shou Zi Chew, 23 Mart’ta ABD Kongresi’nde Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi’nde ifade verecek. Chew uygulamanın gizlilik ve veri güvenliği önlemleri, çocuklar üzerindeki etkisi ve Çin ile olan bağları hakkında konuşacak.

Komiteden başkan Cathy McMorris Rodgers’ın imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “ByteDance’in sahibi olduğu TikTok’un Amerikan kullanıcı verilerini Çin Komünist Partisi’nin erişimine açtığı söyleniyor. Amerikanlar bu aksiyonların gizliliklerini ve verilerinin güvenliğini nasıl etkilediğini bilmeyi hak ediyor. TikTok’un çocuklarımızı çevrimiçi ve çevrimdışı ortamda korumaya yönelik aksiyonları da önem taşıyor. TikTok hakkındaki endişelerimizi açıkça ifade ettik. TikTok’u komiteye getirerek, dürüst ve eksiksiz cevaplar alarak büyük teknoloji şirketlerini sorumlu tutmaya yönelik çabalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.”

ABD’li yetkililer TikTok’un Çinli yetkililerle olan ilişkisini birkaç yıldır gündeme getiriyor. ABD ve TikTok arasındaki iletişimin bir süredir kesildiği ve ABD’li yetkililerin kullanıcı verilerinin Çin Komünist Partisi ile paylaşılmasına yönelik endişelerinin sürdüğü belirtiliyor.

TikTok geçtiğimiz ay ikisi ABD’de ve ikisi de Çin’de olmak üzere dört çalışanını kovmuştu. Bu kişilerin çok sayıda gazetecinin verilerine ulaştığı ve sızıntı kaynaklarına ulaşmaya çalıştığı belirtilmişti.

TikTok CEO’sunun ifade duyurusu Veri Gizliliği Günü’nde geldi

TikTok CEO’sunun ABD Kongresi’nde ifade vereceğinin açıklanmasıyla eş zamanlı şekilde başka bir duyuru daha geldi. Veri Gizliliği Günü’nü kutlayan TikTok kullanıcı gizliliğini artırmaya yönelik olarak atacağı yeni adımları paylaştı. Bu adımlar arasında Amerikan ve Avrupalı kullanıcıların verilerini depolamak için İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir veri merkezinin kurulması da yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER