Teknoloji

Instagram Notlar Avrupa, İngiltere ve Japonya ile birlikte tüm dünyaya açıldı

instagram notlar

Instagram Notlar geçtiğimiz aylarda Türkiye’de faaliyete geçmiş ve akla getirdiği gençliğimizin eski MSN Messenger günleri nedeniyle epey ilgi çekmişti. Instagram başkanı Adam Mosseri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, metin tabanlı durum özelliği olan Instagram Notlar’ın bu hafta Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere ve Japonya’ya açıldığını duyurdu.

Notlar, profil simgenizin üzerinde süzülen ve 24 saat sonra kaybolan, en fazla 60 karakterlik kısa metin gönderileridir. Özellik resmi olarak aralık ayında kullanıma sunuldu, ancak kasım ayının başlarında Türkiye, denemelerin başladığı ilk ülkelerden biri olmuştu. Mosseri bu özelliğin Asya, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’da ve özellikle gençler arasında “gerçekten iyi” bir izlenim bıraktığını söylüyor. Mosseri, özelliğin Avrupa ve Japonya’da daha sonra kullanıma sunulmasının nedeninin, yerel düzenlemelere uygun olmasını sağlamak olduğunu da ekledi.

Instagram Notlar artık dünya çapında kullanımda

Mosseri’nin tweet’i, Notlar’ın artık “dünya çapında” kullanıma sunulduğunu ilan etmiş oluyor. Bununla birlikte özellikle yurt dışında, bu özelliğin hâlâ uygulamalarında görünmediğini söyleyenler mevcut. Ancak Türkiye’de bu özelliğin haftalardır kullanımda olduğunu dikkate alırsak, direkt mesajlar bölümünün en tepesinde kullanıcı profil simgeleri üzerinde küçük mesaj baloncuklarını görmeyen kalmamış olmalıdır diye düşünüyoruz.

Eğer Instagram Notlar erişiminiz varsa ve burada özlü sözler paylaşmak istiyorsanız, mesajınızı en fazla 60 karakterle sınırlı tutmanız gerektiğini hatırlatırız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER