Manşetler

Instagram’dan akıllara MSN’i getiren yeni özellik

instagram blend

Instagram kullanıcıları DM kutularında yeni bir özellikle karşılaşıyor. Popüler fotoğraf ve video paylaşım sitesinde mesaj kutularına giden kullanıcılar, ekranın üst kısmında profil resimlerinin üzerine yazılmış notlar görüyor. Bu notlar Instagram DM kutusu dışında bir yerde görülemiyor.

Instagram’ın yeni özelliği, akıllara ilk olarak MSN’de paylaşılan Durumları veya WhatsApp profillerine eklenen “Hakkında” yazılarını getiriyor. Ancak Instagram’ın not özelliği, yazılan mesajın 24 saat içinde kaybolması nedeniyle benzerlerinden ayrışıyor.  Kısacası Not Ekleme özelliği bir yanıyla da Instagram’ın Hikayeler özelliğine de benziyor.

Instagram’ın not ekleme özelliğinin dağıtımı kademeli şekilde gerçekleştiriliyor gibi görünüyor. Instagram’ın iPhone uygulamasında gördüğüm bu özellik, Android uygulamasında henüz karşıma çıkmış değil. Ancak bazı Android kullanıcılarının bu özelliğe eriştiğini de biliyoruz. Dolayısıyla Instagram’ın herhangi bir cihaz grubuna öncelik vermediği ve dağıtımı kademeli şekilde gerçekleştirdiği anlaşılıyor.

instagram dm not ekleme

Instagram DM kutusuna eklenen notlar 60 karakteri geçemiyor

Instagram’a eklenecek notlar 60 karakterden uzun olamıyor. Aynı anda birden fazla not gösterimine de izin verilmiyor. Yeni bir not yazıldığında daha önceki not otomatik olarak kaldırılıyor. Kullanıcıların notları takip ettikleri takipçileriyle paylaşılıyor. Birbirini takip eden kullanıcılar, birbirlerinin notlarına yanıt verebiliyor.

instagram dm not eklemeInstagram DM kutusuna eklediği not ekleme özelliğiyle kullanıcılar arası iletişimi tetikleyecek yeni bir yöntem sunuyor. Bu özelliğin Instagram’ın bir haberleşme platformu olarak kullanımını artırmayı amaçladığını tahmin etmek pek zor değil. Notların konuşma başlatma konusunda Instagram Hikayeleri kadar etkili olup olmayacağını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER