Teknoloji

TikTok canlı alışveriş özelliğinin kapsamını genişletiyor

abd tiktok pulse tiktok youtube

TikTok’un uygulama içi alışveriş özelliği ABD pazarında kullanıma sunuluyor. Semafor‘un haberine göre şirket, kullanıcıların doğrudan TikTok uygulaması içinden ürün satın almalarına olanak tanıyan TikTok Shop özelliğini bu hafta içinde test etmeye başladı.

E-ticaret uzun zamandır TikTok’un odak noktasında yer alıyor. Ancak ABD’de Asya gibi diğer bölgelere göre daha yavaş bir başlangıç yapıyor. Şirket daha önce bir Shopify alışveriş sekmesinin denemesini yapmıştı. Bu yılın başlarında bildirildiğine göre, yavaş bir başlangıcın ardından canlı alışveriş özelliklerini ABD’ye getirmeye hazırlanıyor.

Bir TikTok temsilcisi The Verge sitesine, yeni özelliğin ABD’de test edildiğini doğruladı ancak ek ayrıntı vermedi. Bu özellik daha önce İngiltere, Endonezya ve Güneydoğu Asya’daki diğer ülkelerle sınırlıydı. Semafor’a göre, TikTok ABD’li işletmeleri yeni alışveriş programına davet ediyor ve en sonunda uluslararası satıcılara erişim sağlanması hedefleniyor.

TikTok, ABD’de canlı alışverişi de izliyor ve bu özelliği yıl sonu tatil sezonunda kullanıcılara sunmak için çeşitli şirketlerle iş birliği yapıyor. Bunlara ek olarak platform, müşteriler için depolama ve iade sağlayacak ABD merkezli sipariş karşılama merkezleriyle ilgili işler için de işe alım yapıyor.

İş ilanlarından biri, “E-ticaret sektörü son yıllarda muazzam bir büyüme kaydetti ve önde gelen İnternet şirketleri arasında hararetli bir çekişmeli alan haline geldi ve gelecekteki büyümesi göz ardı edilemez.” ifadesini içeriyor. “Dünya çapında milyonlarca sadık kullanıcısıyla TikTok’un kullanıcılarımıza yepyeni ve daha iyi bir e-ticaret deneyimi sunmak için ideal bir platform olduğuna inanıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER