Eğlence

RTÜK’ten yayın lisansı alan Tidal yeniden erişime açıldı

tidal türkiye square

Geçen yılın ortalarında yürürlüğe giren yeni yönetmelik doğrultusunda internet üzerinden faaliyet gösteren isteğe göre TV ve radyo yayınlarının ve içerik servislerinin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) lisans alması zorunlu kılınmıştı. Lisans almayan yayın ve servislere de erişim sınırlaması getirilecekti. RTÜK’ün uyarılarına ve verdiği sürelere rağmen lisans almayan Tidal 27 Kasım’da Türkiye’den erişime kapatılmıştı.

Türkiye’de belirli bir kullanıcı kitlesi bulunan ve diğer servislere nazaran kullanıcılarına daha yüksek kalitede müzik dinleme imkanı veren Tidal, en sonunda RTÜK’ten gerekli lisansı aldı. Hemen ardından da Tidal Türkiye erişimi tekrar açıldı. Technopat‘ın haberine göre Tidal, kullanıcılarına gönderdiği e-posta ile servisin yeniden erişime açıldığı haberini verdi.

Tidal’ın kullanıcılarına gönderdiği açıklamada “Ülkenizde TIDAL’e erişim yeniden sağlandı ? lütfen oturum açın ve tekrar dinlemeye başlayın! Biz bu sorunu çözerken gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen support.tidal.com adresini ziyaret edin ve temsilcilerimizden birinin size yardımcı olabilmesi için bir destek bileti gönderin.” ifadesi yer alıyor.

Tidal Türkiye için gerekli RTÜK yayın lisansını aldı

RTÜK, geçtiğimiz ayın başlarında yaptığı bir açıklamayla aralarında Deezer ve Tidal’ın da bulunduğu bazı servislerin yayın lisansının olmadığını belirtmiş ve lisans için 72 saatlik bir süre tanımıştı. Bu süre zarfında yayın lisansını alan Deezer’a olan erişim kesilmedi. Ancak belirtilen süre içinde lisans anlaşması yapmayan Tidal Türkiye erişimi kapatıldı.

RTÜK, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Netflix, Amazon Prime Video, Mubi, Spotify, Deezer ve Tidal’ın lisans başvurusunda bulunduğunu belirtmişti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Tidal yeniden erişime açıldı. Böylelikle Türkiye’de Tidal üyeleri para verdikleri servisi yeniden kullanma imkanına kavuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER