Eğlence

Ed Sheeran’ın “Thinking Out Loud” şarkısı Spotify’ın en büyük hiti oldu

ed-sheeran-141015

İngiliz şarkıcı Ed Sheeran’ın “Thinking Out Loud” isimli şarkısı, Spotify’da 500 milyon kez dinlenen ilk şarkı oldu. Sheeran’ın söz konusu kilometre taşına bu hafta içinde ulaştığını açıklayan Spotify, bu başarıyı kutlamak için İngiliz şarkıcının popülaritesini ülke ülke gösteren bir harita yayınladı. Paylaşılan haritaya bakıldığında Danimarka, Norveç ve Singapur’un Ed Sheeran hayranlarının en yüksek yoğunluğa ulaştığı ülkeler olduğu görülüyor. Spotify, Sheeran’ın kullanıcıları gözündeki popülaritesini anlatmak için bazı ekstra veriler de paylaştı. Ed Sheeran’ın Spotify’da 2.9 milyar kez dinlendiği belirtilirken, sadece rap yıldızı Eminem’in bu konuda Sheeran’ı geride bırakabildiği görülüyor. Spotify kullanıcılarının dörtte birlik kısmının ayda en az bir Ed Sheeran şarkısı dinlediği de paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

500 milyon dinleme, sadece Spotify özelinde değerlendirildiğinde oldukça büyük bir rakam. Ancak diğer servislerdeki dinleme sayfaları da değerlendirmeye alındığında Spotify’ın katetmesi gereken mesafe daha net görülüyor. Wiz Khalifa ve Charlie Pugh’ın beraber söylediği “See You Again”, geçtiğimiz hafta YouTube’da 1 milyar dinleme rakamına ulaştı. Şarkı 1 milyar seviyesine ise sadece 184 günde çıktı.

Ed Sheeran’ın Thinking Out Loud’u ise bir yıldan fazla süredir YouTube’da olmasına rağmen henüz 757 milyon kez dinlenmiş. Şarkının yer aldığı “x” isimli albüm ise 2014’ün haziran ayından bu yana Spotify’da yer alıyor.

Bu noktada YouTube ve Spotify’ı karşılaştırmanın çok adil olmayacağını belirtmek gerekiyor. Tamamen ücretsiz olan YouTube’a neredeyse yerkürenin her noktasında erişilebiliyor. Bir abonelik servisi olan Spotify ise faaliyette olduğu ülke sayısını yavaş yavaş artırıyor. Yine de, paylaşılan rakamlar Spotify’ın genişleyebileceği alanı göstermesi bakımından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER