Eğlence

The Interview’in dijital geliri 40 milyon doları aştı

the-interview-241214

Yaklaşık 1 ay önce çevrim içi platformlar üzerinden yayınlanan Sony Pictures’ın tartışmalı filmi The Interview’in çevrim içi geliri 40 milyon doları aştı. Filmin dijital performansı oldukça iyi olsa da, son veriler ile ilk açıklanan rakamlar karşılaştırıldığında bir yavaşlama olduğu açıkça görülüyor. Yayınlanmasından sonraki iki hafta içinde The Interview’in dijital geliri 30 milyon doları aşarken, sonraki iki hafta içinde elde edilen gelirin 10 milyon dolar seviyesinde kaldığı anlaşılıyor.

Yine de, Sony filmin performansından ötürü oldukça mutlu olmuşa benziyor. Filmi mümkün olan en iyi kitleye ulaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Sony Pictures CEO’su Michael Lynton, dijital gelirlerin 40 milyon doları aşmasını önemli bir başarı olarak niteledi.

Ortaya çıkan tablo The Interview’i kârlı bir projeye dönüştürmeyecek olsa da, Lynton’ın sözlerinde doğruluk payı bulunuyor. Aynı anda hem sinemalarda gösterime giren hem de çevrim içi platformlarda yayınlanan en yüksek profilli film olma özelliğini taşıyan The Interview, bu konumunu uzun süre koruyacağa benziyor.

The Interview’in performansı bir filmin ilk etapta çevrim içi platformlarda da vizyona girerek ciddi bir gelir elde edeceği konusunda stüdyoları ikna etmek açısından önem taşıyor. Yine de, film stüdyolarının kısa vadede sinema gösterimleriyle eş zamanlı çevrim içi yayını tercih etmesi pek olası gözükmüyor. The Interview’in performansında istemsizce de olsa yaratılan pazarlama desteğinin de önemli bir rol oynadığını unutmamak gerekiyor.

ABD’deki kısıtlı sinema gösterimlerinden 6 milyon dolar gelir elde edilen The Interview’in yapım sürecinde 44 milyon dolar harcanmıştı. Dolayısıyla filmin en azından yapım masraflarını çıkarması oldukça muhtemel gözüküyor. Ancak pazarlama ve diğer kalemler de işin içine girince Sony’nin filme aktardığı miktar 75 milyon doları buluyor. Bu da filmin parasını tamamen çıkarmasının uzun bir zaman alacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER