Eğlence

The Interview’in çevrim içi geliri 15 milyon doları aştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

the-interview-181214

The Interview’in çevrim içi ortamdaki gişe performansı, kısıtlı sinema gösteriminin gişe performansını aşmış durumda. Sony Pictures tarafından yapılan açıklamada filmin haftasonunda ABD ve Kanada’daki çevrim içi satın alma ve kiralama gelirlerinin 15 milyon doları aştığı belirtildi. Şirket filmin satın alma ve kiralama sayılarının toplamının 2 milyonu aştığını da duyurmayı ihmal etmedi.

Bu rakam filmin sinema salonlarında elde ettiği 2.8 milyon dolarlık gişe hasılatının fersah fersah üstüne çıkıyor. Ancak The Interview’in ABD’nin büyük sinema zincirleri tarafından gösterilmesi durumunda bu tablonun çok daha farklı olabileceğini unutmamak gerekiyor. Kaynaklar filmin çevrim içi ortamdaki satış gelirlerinin büyük kısmının Google Play ve YouTube Movies üzerinden geldiğini belirtirken, Sony tarafından açıklanan rakamların pazar gününü kapsamadığını da ayrıca hatırlatmak gerekiyor.

The Interview’in sinema salonlarındaki ve internetteki gişe rakamlarıysa film endüstrisi tarafından yakından takip ediliyor. Başrollerini Seth Rogen ve James Franco’nun paylaştığı filmin vizyon öncesi yaşadığı maceralar nedeniyle hem sinemalarda hem de internette eş zamanlı olarak yayınlanması, sinema dünyasına farklı bir yayın takvimini test etme fırsatı sunmuş oldu. Neredeyse tüm büyük stüdyolar, çevrim içi dağıtımın kârlı bilet satışlarını etkileyeceği düşüncesiyle bu tarz bir yayın takvimini daha önce uygulamaktan uzak durmuştu. Bu deneyin sonuçlarının sinema sektöründe mevcut anlayışı değiştirip değiştirmeyeceği konusunda bir öngörüde bulunmak ise şu an için oldukça zor gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER