Teknoloji

Tesla yatırımcısını şirket çalışanlarını tacizle suçluyor

tesla

Tesla ve Elon Musk, şirketin hisselerinin açığa satılmasından pek hoşlanmıyor. Musk’ın bu durumdan hoşlanmamak için bazı haklı sebeplerinin olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Elektrikli otomobil üreticisi, yatırımcılarından Randeep Hothi hakkında şirket çalışanlarını gizlice izlediği ve taciz ettiği gerekçesiyle kısıtlama kararı çıkarttı.

Hothi’nin Tesla’nın Fremont’taki fabrikasında şubat ayında bir güvenlik görevlisini arabasıyla yaraladığı, 16 Nisan’da ise bir Model 3 sahibini otoyolda 35 dakika boyunca takip ettiği belirtildi. Otoyoldaki takip sırasında çarpışmayı engellemek adına otomatik acil durum manevrasının devreye girdiği ifade edildi.

Randeep Hothi ve Volkswagen’de çalışan kardeşi Gagan’ın sürekli olarak Musk ve Tesla’nın eleştirildiği bir Twitter hesabını yönettiği de söyleniyor. Hothi kardeşlerin Tesla hisseleriyle bağlantılı bir Reddit konu başlığının yöneticisi olduğuna dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Tesla’nın kısıtlama kararını uzatma konusundaki talebinin 7 Mayıs’ta görüşüleceği söyleniyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, yaşanan bu süreçten dolayı oldukça rahatsız olmuşa benziyor. Twitter’da bir takipçisinin konuyla ilgili sorusuna cevap veren eksantrik milyarder, daha önce böyle bir şey görmediğini ve Hothi gibi şirketin zarar etmesini isteyen yatırımcıların varlığına anlam veremediğini belirtti.

Tesla daha önce de şirkete tehdit olarak gördüğü kişilere karşı yasal süreçler başlatmıştı. Eski bir fabrika çalışanını medyaya zararlı bilgi sızdırmakla suçlayan şirket, bir petrol şirketi yöneticisinin de bu çalışanın kılığına girerek hassas bilgilere ulaşmaya çalıştığını öne sürmüştü. Bu sefer düşmanı yatırımcılarında arayan Tesla’nın hikâyesi ilgi odağı olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER