Ulaşım

Tesla yapay zekâ direktörüyle yollarını ayırıyor

tesla yapay zekâ

Tesla yapay zekâ çalışmalarını yöneten direktörü Andrej Karpathy ile yollarını ayırıyor. Autopilot programının da başında olan Karpathy, ayrılık haberini Twitter hesabından duyurdu.

Dört aylık iznini henüz tamamlayan Karpathy’nin Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Son 5 yılda hedeflerini gerçekleştirmesi için Tesla’ya destek olmak büyük bir keyifti ve yolları ayırmak da çok zor bir karar oldu. Bu süreçte Autopilot şerit algılamanın ötesine geçerek caddelere terfi etti. Çok güçlü olan Autopilot ekibinin bu ivmeyi sürdürmesini bekliyorum.”

Tesla’nın iş gücünde yüzde 10 kesintiye gideceğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmiş ve şirket tarafından doğrulanmıştı. Bu doğrultuda Autopilot ekibinden 200’ü aşkın çalışanıyla yollarını ayıran Tesla, San Mateo’daki ofislerini de kapatmıştı. Şirketin CEO’su Elon Musk, Tesla’yı kurulduğu Silikon Vadisi’nden Teksas’a taşıma planını daha önce duyurmuş ve bu süreçte şirketin genel merkezi Kaliforniya eyaletinden Teksas’taki Austin şehrine taşınmıştı. Tesla bu şehirdeki fabrikasında da üretime başlamış durumda.

Karpathy Tesla’ya katılmadan önce OpenAI’ın derin öğrenme programında görev yapıyordu. Bilgisayar görüşü ve üretici modelleme üzerine uzmanlaşan Karpathy, Tesla’dan ayrıldıktan sonrası için henüz somut bir planının olmadığını belirtti.

Tesla yapay zekâ direktörü dışında başka üst düzey çalışanlarına da veda etti. The Information’ın haberine göre, bir direktör ve enerji biriminde çalışan kıdemli bir yazılım müdürü de şirketten ayrıldı. Bu ayrılıkların sayısının artması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER