Teknoloji

Tesla’dan 1500 dolarlık sörf tahtası

teslaEksantrik milyarder Elon Musk, sahibi olduğu şirketlerin tanıtımı için bazı ilginç pazarlama fikirleri geliştiriyor. Boring Company için ürettiği şapkalar ve alev fırlatıcısıyla bu yaklaşımın örneklerini sergileyen Musk, yine farklı bir işe imza attı ve elektrikli otomobil üreten şirketi Tesla’nın markasıyla bir sörf tahtası üretti. Fiyat etiketinde 1500 dolar yazan sörf tahtası, şirketin internet sitesi üzerinden satışa çıktı.

Tesla için farklı hediyelik eşyalar üretmek alışılmamış bir durum değil. Şapkalar ve tişörtler üreten şirket, bir dönem çocuklar için sürülebilir boyutta arabalar da satmıştı. Bu yelpazeye son olarak sörf tahtası eklendi.

Electrek sitesinde yer alan habere göre, söz konusu sörf tahtasının tasarımını şirketin tasarım ekibi ve Lost Surfboards ile Matt “Mayhem” Biolos hazırladı. Ürün tanıtımında sörf tahtalarında şirketin otomobilleriyle aynı materyallerin kullanıldığı belirtilirken, sörf tahtasının üst kısmının karbon fiberle kaplandığının altı çiziliyor. Sörf tahtasının şirketin Model S, X ve 3 otomobillerinin içinde veya dışında rahatlıkla taşınabileceği de açıklamada vurgulanan noktalar arasında yer alıyor. Sörf tahtasının hem üst hem de alt kısmında şirketin logosu bulunuyor.

Tesla markalı sörf tahtasına sahip olmak isteyenlerin işi ise pek kolay değil. Şirketin sadece 200 adetini satışa sunduğu sörf tahtasının stokları kısa süre önce tükenirken, teslimatın 2 ila 10 hafta içinde gerçekleştirileceği belirtildi. Bu 200 adet sörf tahtasından birine sahip olmayı başaran bazı kullanıcılar ise sörf tahtasını eBay üzerinde satışa çıkardı. eBay üzerinde satılan Tesla markalı sörf tahtalarının fiyatları 2 ila 5 bin dolar arasında değişiyor.

İLGİLİ HABERLER