Teknoloji

iPhone X Plus ve 6.1 inç LCD iPhone’un maketleri ortaya çıktı

iphone x plusAkıllı telefon pazarı için ağustos ayı oldukça hareketli geçecek gibi görünse de, Apple hayranları bu heyecan dalgasını uzaktan izleyecek gibi görünüyor. Spotların eylül ayıyla birlikte Cupertino merkezli şirkete çevrilmesine isen kesin gözüyle bakılıyor. Üç yeni iPhone modelinin eylül ayı içinde gerçekleştirilecek etkinlikte tanıtılması beklenirken, bu modellerden ikisi olması öngörülen iPhone X Plus ve 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’a ait maketlerin görüldüğü fotoğraflar internete sızdı.

Ünlü duyumculardan biri olan Ben Geskin tarafından paylaşılan fotoğraflar, daha önceki sızıntılardan veya dedikodulardan farklı bir şey göstermiyor. Apple’ın üretim zincirindeki tedarikçilerine gönderdiği şemalardan hareketle Çin’de hazırlanan maketler, yeni ürünlere dair dedikodu ve sızıntılar için bir tür doğrulama aracı olarak da nitelenebilir.

6.5 inç ekranlı X Plus ile 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’u ayırmak ise pek zor olmuyor. iPhone X serisinin aksine 6.1 inç ekranlı iPhone’un arkasında sadece tek bir kamera bulunuyor. Paylaşılan fotoğraflara göre, Apple çentikli ekran tasarımını her iki modelde de kullanıyor. Çentikli ekranın varlığı, Apple’ın Face ID sistemini yeni modellerinin hepsinde kullanacağını gösteriyor. 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’da Touch ID’nin varlığını sürdürdüğüne dair bir işaret bulunmuyor. Apple’ın yeni iPhone X ve iPhone X Plus için siyah, altın ve beyaz renk seçeneklerini sunması beklenirken; LCD ekranlı model için kırmızı, mavi, turuncu, sarı ve beyaz gibi renk seçeneklerinin gündemde olduğu bir süredir konuşuluyor.

Apple’ın iPhone portföyünde daha kolay satın alınabilen modeller sunabilmesi için bazı tavizler vermesi gerekiyor. OLED yerine LCD kullanmak ve ekran çerçevesini biraz daha geniş tutmak, 2018’de verilecek tavizler arasında başı çekecek gibi görünüyor. Apple’ın 6.1 inç iPhone’un kasasında çelik yerine alüminyumu kullanacağı, ancak arada kullanıcıların rahatlıkla anlayacağı türden bir fark bulunmayacağı gelen haberler arasında yer alıyor.

Söz konusu modelin ABD’deki fiyat etiketinde 800 dolar civarında bir rakamın yazması bekleniyor. iPhone X Plus ise fiyatıyla cep yakacak gibi görünüyor. Telefonun ABD’de 1000 dolar karşılığında satılması öngörülürken, 2018 model iPhone X’un 900 dolar karşılığında satılacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER