Teknoloji

Xiaomi Pocophone F1 ile oyun telefonu arayanlara seçenek sunabilir

Xiaomi elektrikli otomobil

xiaomi pocophone f1Xiaomi akıllı telefon pazarının tüm kategorilerinde bir seçenek sunma konusunda kararlı görünüyor. Yeni yeni gelişen oyun telefonu pazarı da şirketin ilgi alanları arasında bulunuyor. Black Shark oyun telefonuna destek veren Çinli üretici, portföyüne doğrudan bir oyun telefonu daha ekleyeceğe benziyor. Xiaomi Pocophone F1 kod adıyla telefona dair detaylar da biraz daha netleşiyor.

Telefonun kod adında “F1” etiketinin bulunması, akıllara cihazın hızlı olduğu düşüncesini getiriyor. Akıllı telefon pazarında doğrudan bu yönde bir ilişki kurmak mümkün olmasa da, Pocophone F1’de bulunduğu söylenen özellikler hızlı bir deneyimin ipucunu veriyor. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunacağı ve bu yonga setine 6 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor. Ancak telefonun Bluetooth SIG sertifikası çok daha dikkat çekici bir detayı gözler önüne seriyor.

Söz konusu sertifikada Xiaomi Pocophone F1, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ve bu yonga setinin sürekli olarak yüksek performansla çalışmasını sağlayacak özel likit soğutma sistemiyle eşi benzeri görülmemiş bir telefon olarak tanımlanıyor. Likit soğutma sisteminin performansa olan etkisine dikkat çekilse de, söz konusu teknoloji yeni yeni yaygınlaşan oyun telefonlarının da omurgasında yer alıyor.

Likit soğutma sistemi, Xiaomi’nin desteklediği Black Shark’ta da mevcut özellikler arasında yer alıyor. Telefonun hangi isimle resmiyet kazanacağı ise henüz kesinleşmemiş durumda.

Bluetooth sertifikası, Xiaomi Pocophone F1ile ilgili başka detaylar da veriyor. Akıllı telefonun arkasında 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensli bir kamera kurulumunun bulunacağı, bu kurulumu ön taraftaki 20 megapiksel kameranın tamamlayacağı da Bluetooth sertifikasıyla görülüyor.

İLGİLİ HABERLER