Ulaşım

Tesla Model X ve Model S’te menzili artırıyor, şarj süresini kısaltıyor

tesla model x

Tesla Model X ve Model S‘in yeni versiyonlarının üretimine başlıyor. Bu yeni versiyonlarda menzili artıran şirket, şarj süresini de kısaltıyor. Yenilenen Model X Long Range’de 100 kWh kapasiteli bataryayla 523 kilometre yol yapmak mümkün olacak. Model S ise aynı kapasitedeki bataryayla yolcularını 595 kilometre uzaklığa götürebilecek.

Şirketten yapılan açıklamada, menzil artışında temel rolün Model 3 için geliştirilen yürüyen aksam sistemine ait olduğu belirtildi. Tesla’nın resmi blogu aracılığıyla yayınlanan duyuruda şu ifadeler yer alıyor: “Model X ve Model S’ler artık Tesla’nın en yeni nesil sürüş birimi teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji; optimize kalıcı mıknatıslı senkronize manyetik direnç motorunu, silikon karbit elektrikli güç aksamını, gelişmiş yağlamayı ve yenilenmiş soğutma ve vites sistemlerini test ediyor. Böylelikle yüzde 93’e varan bir verimlilik sağlanıyor.”

Yenilenen otomobillerin bataryaları da daha hızlı dolacak. V2 Supercharger’larda 145 kW, V3 Supercharger’larda ise 200 kW dolum hızına ulaşılacak. Tesla’dan yapılan açıklamaya göre, bu sayede otomobillerin bataryasının dolum hızı neredeyse yüzde 50 oranında artacak.

Tesla Model X ve Model S için standart menzilli versiyonlar da sunacak. Bu otomobillerin fiyat etiketlerinde uzun menzilli versiyona kıyasla daha uygun fiyatlar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER