Ulaşım

Tesla Model X Boring Company’nin tünelini test etti

tesla model x boring companyTesla CEO’su Elon Musk’ın kurduğu şirketlerden biri olan Boring Company, yerin altına tüneller inşa ederek büyük şirketlerdeki ulaşım ve trafik sorunlarını çözmeyi amaçlıyor. Söz konusu tünellerin ilki Los Angeles’ta inşa ediliyor. Bu tünellerden özel yolcu taşıma araçlarının yanı sıra şahsi araçların ve bisikletlerin de yararlanmasını isteyen Boring Company, bu doğrultudaki testlerini de sürdürüyor. Bu testlerin en yenisinde Tesla Model X Boring Company tünelinde ilerlerken görülüyor.

Elon Musk’ın sahibi olduğu şirketler arasında bu tarz etkileşimler oluşturması daha önce karşılaşılmamış bir durum değil. Eksantrik milyarder daha önce de SpaceX’in Falcon Heavy roketinin ilk fırlatışında uzaya bir Tesla Model X göndermişti.

Model X’in yerin altındaki yolculuğu uzay macerası kadar ilgi görmese de, paylaşılan video arabaların tünelde nasıl ilerleyeceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Boring Company, yayalara öncelik veren bir ulaşım sistemi oluşturulmasını öngörüyor. Buna rağmen, özel araç sahiplerini trafik sıkışıklığından kurtarmak da şirketin planları arasında bulunuyor. Tesla Model X Boring Company tünelini test ederek planın işlemesinin çok zor olmadığını gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER