Ulaşım

Tesla Model X ve Model Y’leri geri çağırdı

tesla model x

Tesla, ABD’de kullanılan 9 bin 136 adet 2016 üretimi Model X ve 401 adet 2020 üretimi Model Y’yi geri çağırdı. Reuters’in haberine göre, ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) sunulan şikayetlerin ardından Tesla gerekli incelemeleri yapmak amacıyla söz konusu araçları geri çağırdı.

Geri çağırma kararı, büyük ölçüde 2016’da üretilen Model X’leri kapsıyor. NHTSA’nın raporuna göre, otomobilde boyasız boyasız şekilde aplike edilmiş bazı görsel unsurlar bulunuyor ve bunlardan bazıları yüksek hızda ilerlenirken düşüyor. Tesla’nın incelemeleri ve testlerini yaptıktan sonra parçaları daha güçlü biçimde yapıştıracağı belirtiliyor.

Kabinin tavanında yapılan uygulamalar Tesla’nın başını daha önce de ağrıtmıştı. Bir olayda Model Y, çatısının tamamını kaybetmişti. Ancak son geri çağırmaların bu örnektekinden bağımsız bir durum olduğunu belirtmek gerekiyor.

Model Y’ler ile ilgili geri çağırma kararında ise otomobilin direksiyon eklemlerine bağlanan üst kontrol kollarındaki gevşek cıvataların yol açtığı belirtildi. Tesla daha önce de direksiyon kaynaklı sorunlar nedeniyle bazı otomobillerini geri çağırmıştı.

Tesla geri çağırdığı Model X ve Model Y’ler için gerekli testleri ücretsiz olarak yapacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER