Ulaşım

Elon Musk: Tesla Model S suda bot olarak kullanılabilecek kadar iyi gidiyor

tesla model sTesla CEO’su Elon Musk, otomobilleri birer tekneye dönüştürme konusuna ayrı bir ilgi gösteriyor. 2013’te James Bond’un özel sualtı otomobilini (Özel üretim Lotus) satın alan Musk, otomobile elektrikli motorlarından birini yerleştirmeyi planladığını dile getirmişti. Geçtiğimiz yıl Tesla Model S sahipleri otomobilin yazılım güncellemesinde, otomobili özel üretim Lotus gibi gösteren bir paskalya yumurtasına rastlamıştı.

Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Model S’in suda bir bot olarak kullanılabilecek kadar iyi ilerlediğini ve suda hareket için gerekli itişin tekerleklerin dönüşüyle sağlandığını ifade etti. Tesla CEO’su, otomobilin bu şekilde kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmediklerinin altını çizdi.

Tesla Model S suyla dolan alt geçitte rahatlıkla ilerledi

Musk, söz konusu tweeti Tesla Model S’in Kazakistan’da su baskınına uğramış bir alt geçitte ilerlerken gösteren videoyu paylaştıktan sonra gönderdi. Videodaki otomobilin gerçekte Musk’ın tarif ettiği gibi yüzüp yüzmediği bilinmese de, alt geçitteki diğer araçlara kıyasla daha iyi ilerlediği anlaşılıyor. Alt geçitte hareketsiz kalan araçların yanından sıyrılan Model S, geçidin diğer tarafına çıkıp normal biçimde yola devam etmeyi başarıyor.

Musk, Model S’in bataryasının ve elektrikli motorunun su geçirmez biçimde tasarlandığını vurgulasa da, otomobilin büyük su kitlelerine sürülmesini tavsiye etmediklerini hatırlattı. Pek çok otomobilin garantisi, sudan kaynaklı hasarları kapsamıyor.

Elon Musk; James Bond’unkine benzer, suda gidebilen bir araç geliştirme konusundaki fikrinden vazgeçmediğini dile getirse de, söz konusu otomobilin kısıtılı alıcı kitlesi nedeniyle bir yan proje olabileceğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER