Ulaşım

Tesla Model 3 üretiminde üçüncü çeyrek hedefini tutturdu

tesla model 3

Tesla Model 3 üretiminde kendisine belirlediği hedefleri istikrarlı biçimde tutturmakta sıkıntılar yaşasa da, 2018’in üçüncü çeyreği için belirlediği genel hedefe ulaşmayı başardı. Şirketten yapılan açıklamada, 2018’in üçüncü çeyreğinde Tesla’nın toplamda 80 bin 142 otomobil ürettiğini ve bunların 53 bin 239’unun Model 3 olduğu ifade edildi.

Şirket böylelikle 2018’in ikinci çeyreğindeki üretim rekorunu da tabir-i caizse tuzla buz etmiş oldu. Tesla üçüncü çeyrekte yılın ikinci çeyreğinden neredeyse yüzde 50 daha fazla araç üretti.

Elektrikli otomobil şirketinin 2018’in üçüncü çeyreğinde müşterilerine teslim ettiği otomobil sayısı ise 83 bin 500 oldu. Teslim edilen otomobillerin 55 bin 840’nın Model 3 olduğu ifade edildi.

Tesla tarafından paylaşılan bilgiler, Model 3 üretim sürecine ilişkin dikkat çekici bir değişikliği de gözler önüne seriyor. İlk etapta daha çok arkadan çekişli Model 3’ler üreten Tesla, üçüncü çeyrekte odak noktasını çift motorlu versiyonlara vermişe benziyor. Arkadan çekişli otomobilleri üretmek teknolojik açıdan daha kolay olsa da, Tesla Model 3 müşterilerinin büyük kısmının çift motorlu versiyonu tercih etmesinin bu durumda etkili olduğu düşünülüyor.

Tesla Model 3 üretiminde haftalık hedefler konusunda sıkıntı yaşıyor

Haftalık üretim hedeflerini tutturma konusunda sıkıntı yaşayan şirketin çift motorlu versiyonun üretiminde ivmeyi koruyup koruyamayacağı merak ediliyor. Tesla Model 3 üretiminde ağustosun son haftası itibarıyla 6 bin araç seviyesine ulaşmayı planlasa da, son veriler şirketin 5 bin 300 araç seviyesinde kaldığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER