Ulaşım

Tesla Model 3 satışlarını artırmak için kapıya kadar teslimat yapıyor

tesla model 3

Tesla yılın üçüncü çeyreği tamamlanmadan sattığı otomobil sayısını artırmak adına farklı yöntemler uygulama yönündeki isteğini daha önce göstermişti. Bu yöntemlerden birisi, müşterilerin yeni arabalarına evlerinin önünde kavuşmasını sağlıyor. Electrek sitesinde yer alan habere göre, Tesla Model 3 satın alanlar için kapıya teslimat hizmeti başlattı.

Tesla Direct olarak anılan sistemin kapsama alanı, sadece şirketin Fremont’taki fabrikasının yakın çevresiyle sınırlı kalmıyor. ABD’nin Los Angeles şehrinde ve yakınlarında yaşayan Tesla Model 3 alıcılarına da araçlarının evlerine veya ofislerine teslim edilebileceğini belirten e-postaların gönderildiği söyleniyor.

Tesla’nın hizmeti “önce gelen önce hizmet alır” anlayışı çerçevesinde sunduğu belirtilirken, servisin bu hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Eylül ayıyla birlikte üçüncü çeyreğin tamamlanmasının ardından bu hizmetin devam edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Şirketin bu tarz bir programı test ettiği, geçtiğimiz temmuz ayında bizzat Tesla CEO’su Elon Musk tarafından açıklanmıştı.

Tesla Model 3 teslimatları konusunda farklı bir yöntem seçmiş olsa da, Elon Musk’ın teslimat lojistiği konusundaki şikayetlerini hatırlayınca şirketin neden bir arayış içinde olduğu daha iyi anlaşılıyor. Bu kısa süreli yeni yöntemin Model 3 sevkiyatlarına katkısını görmek içinse Tesla’nın üçüncü çeyreğe ait finans raporunu beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER