Ulaşım

Tesla Model 3 için pazarlama kampanyasını yakında başlatabilir

tesla model 3

tesla model 3Tesla Model 3’ü tanıtmak için ön sipariş dönemindeki yoğun ilgi nedeniyle fazla bir çaba harcamamış, hatta insanları Model 3 yerine Model S almaya teşvik eden başka bir pazarlama stratejisi uygulamıştı. Şirket böylelikle üretim bandının talepleri karşılamayı kolaylaştırmaya çalışmıştı.

Tesla CEO’su Elon Musk, daha önce yaptığı bir açıklamada şirket olarak Model 3 satmamak adına her şeyi yaptıklarını dile getirmişti. Üretim hedefini gecikmeli de olsa tutturmayı başaran Tesla, sonunda Model 3’ü pazarlamaya da hazır görünüyor.

Electrek’te yer alan habere göre, şirket Model 3 için Kuzey Amerika’da bir test filosu oluşturmaya başladı. Buna ek olarak, Model 3’ün Performance versiyonunu satmaları için de bayilere teşviklerin verildiği ifade edildi. Model 3’ü bir süredir sadece kendi çalışanlarına satan Tesla, bayilere de hiçbir Model 3 versiyonu için teşvik vermemişti.

Tesla Model 3 öncesinde tanıttığı ve satışa sunduğu otomobilleri için de agresif pazarlama kampanyaları uygulamamıştı. Reklamlarında hayranlarından gelen videoları kullanan şirket, genellikle “ağızdan ağıza” dolaşan sözlerle otomobilleri için ilgi uyandırmaya odaklanmıştı. Ancak Model 3 ile birlikte ana akıma yaklaşan Tesla, pazarlama konusunda da ana akımın yöntemlerini biraz daha fazla benimseyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER