Tesla Model 3’ü tanıtmak için ön sipariş dönemindeki yoğun ilgi nedeniyle fazla bir çaba harcamamış, hatta insanları Model 3 yerine Model S almaya teşvik eden başka bir pazarlama stratejisi uygulamıştı. Şirket böylelikle üretim bandının talepleri karşılamayı kolaylaştırmaya çalışmıştı.
Tesla CEO’su Elon Musk, daha önce yaptığı bir açıklamada şirket olarak Model 3 satmamak adına her şeyi yaptıklarını dile getirmişti. Üretim hedefini gecikmeli de olsa tutturmayı başaran Tesla, sonunda Model 3’ü pazarlamaya da hazır görünüyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla araçları yakında Uber sürücüsüyle konuşur gibi yönetilebilecek

Tesla için Avrupa’da FSD kaynaklı hukuki baskı artıyor

Tesla’da CarPlay dönemi için kritik engel ortadan kalkmış olabilir

Dokuz yıldır beklenen Tesla Roadster için takvim yeniden değişti

Mahkeme Elon Musk’ın Tesla ve SpaceX e-postalarının incelenmesine onay verdi
Electrek’te yer alan habere göre, şirket Model 3 için Kuzey Amerika’da bir test filosu oluşturmaya başladı. Buna ek olarak, Model 3’ün Performance versiyonunu satmaları için de bayilere teşviklerin verildiği ifade edildi. Model 3’ü bir süredir sadece kendi çalışanlarına satan Tesla, bayilere de hiçbir Model 3 versiyonu için teşvik vermemişti.
Tesla Model 3 öncesinde tanıttığı ve satışa sunduğu otomobilleri için de agresif pazarlama kampanyaları uygulamamıştı. Reklamlarında hayranlarından gelen videoları kullanan şirket, genellikle “ağızdan ağıza” dolaşan sözlerle otomobilleri için ilgi uyandırmaya odaklanmıştı. Ancak Model 3 ile birlikte ana akıma yaklaşan Tesla, pazarlama konusunda da ana akımın yöntemlerini biraz daha fazla benimseyecek gibi görünüyor.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


