Ulaşım

Tesla Model 3 tam şarjla 500 kilometre mesafe katedebiliyor

tesla model 3Tesla Model 3, son yıllarda tanıtılan en önemli otomobiller arasında yer alıyor. Elektrikli otomobillerin daha geniş bir kitleye yayılması açısından önemli bir misyon üstlenen Model 3’ün menzili, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından açıklandı.

EPA’nın ölçümlerine göre, Model 3 tam şarjla 500 kilometre mesafe katedebiliyor. Bu mesafe, temmuz ayında Tesla tarafından paylaşılan rakamlarla da örtüşüyor. Model 3, 500 kilometrelik menziliyle piyasadaki en verimli elektrikli otomobiller arasında yer alıyor.

EPA tarafından yapılan menzil ölçümleri, ABD’de de elektrikli otomobillerin reklamlarında kullanılıyor. 500 kilometrelik menzil, hem şehiriçi sürüşü hem de şehirlerarası yollarda yapılan yolculuklar sonucunda hesaplandı.

Ancak Model 3’ün uzun menzilli versiyonuna sahip olmak için biraz daha fazla para ödemek gerekiyor. Tesla, 354 kilometre menzile sahip standart modeli 35 bin dolar karşılığında satıyor. 500 kilometre menzil içinse 44 bin dolar ödemek gerekiyor. Uzun menzile sahip versiyonun geniş ölçekli üretimi için ise 2018’in başlarında düğmeye basılacak.

Tesla Model 3 üretiminde hedeflediği hıza ulaşabilmiş değil

Tesla Model 3 üretiminde henüz hedeflediği hızı yakalayabilmiş değil. Yılın üçüncü çeyreğinde 1000’den fazla Model 3 üretmeyi planlayan şirket, sadece 260 adet araç üretebilmişti. Hedeflerinde revizyona giden Tesla, sıkıntının bileşen tedariğinde yaşanan problemlerden kaynaklandığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER