ManşetlerUlaşım

Tesla koltuk ısıtma gibi bazı özellikleri abonelik hizmeti kapsamında sunma fikrini değerlendiriyor

tesla model y

Tesla, elektrikli otomobil dünyasında tartışma yaratacak bir adım atmaya hazırlanıyor. “@greentheonly” rumuzlu bir Tesla hack uzmanı, şirketin yeni otomobillerinde bazı özellikleri abonelik kapsamında sunmayı planladığını ortaya çıkardı. Söz konusu özellikler arasında koltuk ısıtma ve ısıtmalı ön cam sileceklerinin olabileceği tahmin ediliyor.

Bu karar akıllara BMW’nin yakın zamandaki başarısız abonelik deneyini getiriyor. Ancak elektrikli otomobil devinin bu planının arkasında biraz daha ikna edici nedenlerin de olabileceği belirtiliyor.

BMW hem üretimi kolaylaştırmak hem de ikinci el otomobil alıcıları için araçlarını daha cazip kılmak amacıyla benzer bir yaklaşımı denedi. Ancak müşterilerinin ilgisini çekmeyi başaramayan şirket, bu fikirde fazla ısrarcı olmadı. Bu noktada akıllara BMW’nin yetersiz kaldığı noktada Tesla’nın neler yapabileceği sorusu geliyor.

Şirket bu hamleyle elektrikli otomobilleri potansiyel alıcılar için daha uygun fiyatlı hâle getirmeyi istiyor olabilir. Başlangıçta araçları daha düşük fiyatla satmak, şirketin ABD’de federal vergi kredilerine hak kazanma şansını artırabilir. Böylelikle müşteriler istedikleri özellikler ve indirim arasında seçim yapmak zorunda kalmaktan kurtulabilir.

Bir diğer avantaj ise üretim sürecinin kolaylaştırılması olabilir. Donanımın tüm özelliklerden bağımsız şekilde standartlaştırılması, şirketin aynı bant üzerinde daha fazla otomobil üretmesini sağlayabilir. Daha önce BMW tarafından da savunulan bu yaklaşımın çevresel anlamda da bazı yararları olduğunu söylemek gerekiyor.

Tesla’dan henüz resmi doğrulama gelmedi

Tesla henüz bu planları resmi olarak doğrulamış değil. Ancak kısa süre içinde daha fazla detayın ortaya çıkması sürpriz olacaktır. Henüz bu değişikliğin takvimi belirsizliğini korusa da, şirketin merakla beklenen Tam Otomatik Sürüş güncellemesiyle aynı zamana gelmesi de ihtimaller dahilinde görünüyor.

İLGİLİ HABERLER