Teknoloji

Tesla insansı robot geliştirmek için çalışıyor

tesla insansı robot

Tesla CEO’su Elon Musk, şirketinin insansı robot geliştirmek için çalıştığını açıkladı. Musk, önümüzdeki yıl içinde bir prototip üretmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. Fabrikalarında otomatik makineler kullanan ve Autopilot sistemiyle hem donanımsal hem de yazılımsal tecrübeler edinen Tesla’nın insansı robot geliştirme sürecinde bu deneyimlerden faydalanması bekleniyor.

Elon Musk, yapay zekâ deneyiminin çığrından çıkması konusundaki endişelerini daha önce dile getirmişti. Tesla’nın dost canlısı bir insansı robot geliştirdiğini söyleyen Musk, robotun mekanik olarak insanların kaçabileceği bir seviyede olacağını da belirtti. 1.72 uzunluğunda ve 57 kilogram ağırlığında olacağı söylenen robot, yüz yerine bir ekran taşıyacak. Musk’ın verdiği bilgiye göre, robot şirket içinde hâlihazırda “Optimus” kod ismiyle anılıyor.

Şirketin internet sitesinde verilen bilgiye göre, robotlar sıkıcı, tekrarlanan veya güvensiz işleri yapabilmeleri için tasarlanacak. Musk, “Tesla Bot” olarak tanımladığı robot sayesinde fiziksel işlerin gelecekte tamamen tercihe bağlı olabileceğini ifade etti.

Musk, robotun çizimlerini şirketinin Yapay Zekâ Günü etkinliğinde paylaştı. Bu etkinlikte şirketin üzerinde çalıştığı farklı yapay zekâ ve süper bilgisayar çözümleriyle ilgili bilgiler de verildi.

İnsansı robot geliştirmeye karar veren Tesla, daha önce de benzer projeleri duyurmuş ancak tamamlayamamıştı. Dolayısıyla Tesla Bot’un akıbetinin ne olacağı da şu an için belirsiz. Musk, insansı robot üretimine başlama konusunda şirketin ekonomik durumunun da önemli olduğunu şimdiden dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER