Ulaşım

Tesla Cybertruck Hummer’ın yengeç moduna yanıt veriyor

tesla cybertruck
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla, Hummer EV ve Rivian R1T gibi elektrikli kamyonetlerle daha güçlü şekilde rekabet etmek için harekete geçti. Tesla CEO’su Elon Musk, Cybertruck isimli elektrikli kamyonete arkadan çekiş özelliği ekleneceğini açıkladı.

Musk, böylelikle elektrikli kamyonetin “yüksek çeviklik” ile hareket edebileceğini belirtti. Tesla’nın böylelikle Hummer’ın yengeç moduna ve Rivian R1T’nin tank dönüşlerine biraz ham da olsa bir yanıt vermiş olacak.

Musk, Cybertruck’ın 2019’daki tanıtımda gösterilenle aynı tasarıma sahip olacağının da altını çizdi. Buna rağmen, eksantrik milyarder kulanıcıları muhteşem şeylerin beklediğini belirtmeyi de ihmal etmedi. Kamyonetin üretimi bu yılın sonlarında başlayacak.

Arkadan çekiş özelliğinin kısmen gerekli olacağı söylenebilir. Tesla Cybertruck, kamyonet standartlarına göre de büyük bir araç. Dolayısıyla park etmesi zor bir araç olması, Cybertruck’ın satışlarını zorlaştırabilir. Elektrikli kamyonet kategorisinin Cybertruck’ın tanıtımından bu yana değişmesi de Tesla’nın bu tarz hamleler yapmasını daha önemli hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER